Н У Х Т

Освячено наріжний камінь майбутнього ківорію

05 листопада 2025

Освячено наріжний камінь майбутнього ківорію

У нашого народу є давня традиція споруджувати каплички, які є місцем молитви, архітектурною окрасою та символом духовності. Їх будують і освячують на честь важливих подій та історичних дат.

На початку жовтня з ініціативою зведення у внутрішньому дворику університету ківорію в честь вдячності Богові за мужніх захисників, їх щасливе повернення до рідних домівок і з вірою у перемогу України виступив ректор Олександр Шевченко.

Втілити проєкт планується за спонсорські кошти. А поки що було закладено й освячено наріжний камінь майбутньої каплички на честь Покрова Пресвятої Богородиці. Чин освячення здійснив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який завітав до університету 4 листопада разом із головою Управління духовної освіти і богословської науки, протоієреєм Олександром Трофимлюком, проректором з організації освітнього процесу та інновацій Київської православної богословської академії, священиком Костянтином Москалюком, проректором з виховної роботи КПБА, протодияконом Василем Дідорою та військовим капеланом, протоієреєм Сергієм Цьомою.

Після освячення наріжного каменя, до фундаменту майбутнього ківорію була закладена пам’ятна капсула. Завершуючи відправу, Предстоятель Православної Церкви України звернувся до присутніх й наголосив на важливості зміцнення та розвитку автокефальної Української Православної Церкви та її духовних осередків. Митрополит Епіфаній також підкреслив необхідність єдності та спільних зусиль задля підтримки Сил оборони України і наближення перемоги.

Новозаведений ківорій, безперечно, стане справжнім символом віри та духовності для НУХТівців, які моляться за наших захисників, за здоров'я тих, хто поруч, і за світле, мирне майбутнє нашої країни.

Вдячні всім, хто прийшов на освячення наріжного каменя та об'єднався у спільній молитві за єдність і перемогу рідної України!

Опублікований: 05-11-2025
Читайте також:
Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології

Днями молодий викладач, випускниця кафедри біотехнології і мікробіології, а на сьогодні її асистент Тетяна Нечипор блискуче провела відкрите лабораторне заняття «Морфологічні та культуральні ознаки бактерій» з дисципліни «Технічна мікробіологія» для студентів групи ТІ-2-5 спеціальності 181 «Харчові технології». На заняття завітали завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології 02 квітня 2018

Обговорюємо актуальні проблеми науки та освіти: університет виступив співорганізатором ще однієї наукової конференції

9 грудня відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи», організатором якої виступила Громадська організація «Міжнародна асоціація науковців», а співорганізаторами – провідні українські та міжнародні установи, серед яких і наш університет. У роботі конференції взяли участь понад 50 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорюємо актуальні проблеми науки та освіти: університет виступив співорганізатором ще однієї наукової конференції 13 грудня 2022

В університеті завершилися фахові вступні випробування

Сьогодні в університеті завершилися фахові вступні випробування для вступників на перший (зі скороченим терміном) або другий та третій курси навчання (з нормативним терміном на вакантні місця) денної та заочної форм навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», а також на основі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті завершилися фахові вступні випробування 30 липня 2021

Практичний досвід з Fairmont Grand Hotel Kyiv у контексті переддипломної практики

У межах підготовки до переддипломної практики, яка триватиме з 21 квітня по 11 травня 2025 року відповідно до навчального плану бакалаврів освітньої програми «Технології харчування», відбулася змістовна онлайн-презентація на тему «Контроль якості Fairmont Grand Hotel Kyiv». Захід організовано кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід з Fairmont Grand Hotel Kyiv у контексті переддипломної практики 15 квітня 2025