Н У Х Т

Освоєння нюансів фаху у фармацевтичній компанії «Дарниця»

12 жовтня 2020

Освоєння нюансів фаху у фармацевтичній компанії «Дарниця»

Карантин зупинив багато сфер людської діяльності, але не фармацевтичні виробництва та студентів-магістрантів 2-го року навчання кафедри біотехнології і мікробіології, які весь період літніх канікул чекали початку їхньої переддипломної практики на них. Тож уже 1 вересня магістранти Сергій Вискірко, Микита Іванов та Віталій Гриненко вирушили на очікувану практику, яка проходила на ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця».

Фармацевтична компанія «Дарниця» – одне з найпотужніших фармацевтичних підприємств України. Воно має більше 60 препаратів у портфелі розробки та 280 препаратів в портфелі з фокусом на кардіологію, неврологію та проблеми болю, які реалізуються не тільки на території України, а й експортуються ще у 16 країн світу. Виробництво всіх цих препаратів здійснюється на сучасному обладнанні та за вимогами GMP.

Після спілкування з менеджером з управління персоналом Микита Іванов та Віталій Гриненко обрали відділ управління якістю, зокрема, напрям валідації та кваліфікації, керуючись можливістю на власні очі побачити роботу спеціалістів, без схвалення яких не можуть починати будь-які процеси з виробництва лікарських засобів.

Під керівництвом керівника валідаційної групи за напрямом кваліфікації приміщень, обладнання та систем Сергія Матвієнка вони закріпили на практиці знання з етапів валідації та кваліфікації обладнання та систем забезпечення, переглянули діючу нормативну документацію – валідаційні майстер-плани, специфікації, що допомогло молодим спеціалістам сформувати більш повну картину цих процесів. Їм детально розповіли про вимоги та норми, а також ознайомили з усіма нормативними документами.

А Сергій Вискірко потрапив у відділ реєстрації та стандартизації, де познайомився з керівником практики від підприємства Олегом Школобердою (випускником кафедри біотехнології і мікробіології).

За період проходження практики він ознайомився з процесом реєстрації лікарських засобів і нормативною документацією, якою керується реєстратор.

Також здобувачі ознайомилися з роботою ампульного цеху, де виробляють стерильні та нестерильні лікарські препарати. Опанувавши такі курси як «Основи проєктування біотехнологічних виробництв», «Промислова технологія лікарських засобів, «Санітарно-гігієнічний контроль виробництв», вони вже мали уявлення про основні системи та апарати, які функціонують у цьому цеху. Їм розповіли про всі стадії виробництва лікарських препаратів, починаючи з підготовки повітря, води та пари до пакування готового промаркованого препарату. А магістранти побачили на власні очі, як влаштовані зони чистоти та процеси, що відбуваються у зоні класу А, яка є найбільш критичним місцем виробництва стерильних лікарських засобів.

Під час проходження практики, студенти зустріли багатьох випускників кафедри, на якій навчаються, що нині займають керівні посади на одному з найбільших фармацевтичних підприємств України. Це їх абсолютно не здивувало, адже випускники НУХТ займають керівні посади практично на всіх фармацевтичних підприємствах України.

Магістранти зазначають, що практика була дуже цікавою та інформативною, а ще вони були приємно вражені тим, що знання та навички здобуті при вивченні спеціальних дисциплін на кафедрі біотехнології і мікробіології, дали їм можливість швидко розібратися з процесами, які відбуваються на реальному виробництві. Тож вони впевнилися, що після закінчення навчання стануть цінними кадрами і будуть конкурентоспроможними спеціалістами на ринку праці. 

Опублікований: 12-10-2020
Читайте також:
Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

З 4 по 6 червня у м. Києві відбувся Чемпіонат України з кулінарного мистецтва під егідою Асоціації шеф-кухарів України. Наш студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь у категорії «Юніори». Він представив вельмишановному міжнародному журі 2 страви: вареники з бурякового тіста з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 червня 2019

Експерти продовжують розроблення проекту нової моделі управління закладом вищої освіти

Відбулося чергове засідання робочої групи по підготовці комплексного законопроекту про внесення змін до чинного Закону України «Про вищу освіту», у якому взяли участь близько 40 експертів освітньої та наукової сфери. Темою засідання виступило обговорення нової статті 34-2 під назвою «Фінансовий директор», якою пропонується доповнити чинний Закон У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти продовжують розроблення проекту нової моделі управління закладом вищої освіти 02 лютого 2018

Наукові досягнення здобувачів освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки представлені на конференції

15 квітня в університеті розпочала роботу 87-ма Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки традиційно взяв у ній участь в межах секції «Машини та технології пакування». Робота секції розпо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення здобувачів освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки представлені на конференції 15 квітня 2021