Н У Х Т

Останній крок на шляху до диплома магістра

02 лютого 2021

Останній крок на шляху до диплома магістра

Нині плин часу у магістрантів 2-го року навчання, мабуть, прискорюється. Карантинні обмеження з одного боку дали їм більше часу приділити виконанню магістерської роботи, але дещо обмежили можливість безпосереднього виконання наукової роботи і очного спілкування з керівниками. І тепер, коли до захистів кваліфікаційних робіт залишилося півмісяця, надзвичайно важливим етапом цієї «фінішної прямої» став попередній захист.

27 і 28 січня у форматі Zoom-відеоконференції відбувся попередній захист кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання кафедри біотехнології і мікробіології.

Були представлені, як експериментальні науково-дослідні роботи, так і роботи інженерного спрямування. Паралельно працювали п’ять комісій, до складу яких увійшов увесь викладацький склад кафедри, що дало змогу приділити максимальну увагу кожному здобувачеві.

Тематика кваліфікаційних робіт, розглянутих комісіями, була достатньо різнопланова, здобувачі намагалися належним чином представити свої дослідження, акцентуючи увагу на особливостях одержання як готових препаратів (лікарських засобів, біологічно активних добавок до раціону спортсменів і пересічних громадян, засобів захисту рослин тощо), так і біологічно активних речовин у формі субстанцій, що можуть бути використані у фармацевтичній та інших галузях промисловості. Детальніше ознайомитись із тематикою представлених кваліфікаційних магістерських робіт можна переглянувши додатки до наказів про затвердження тем магістерських робіт студентів-біотехнологів денної та заочної форм навчання.

Члени комісій відзначили належний рівень підготовки більшості здобувачів і висловили зауваження та пропозиції щодо удосконалення подання результатів кожної з представлених магістерських робіт.

Хоча попередній захист відбувався онлайн, це не знизило значущості цієї події для здобувачів і для викладачів кафедри. Студенти отримали неоціненний досвід, а також кваліфіковані рекомендації та зауваження стосовно покращення рівня їхніх кваліфікаційних робіт.

Попереду два тижні плідної роботи, і колектив кафедри має надію, що випускові кваліфікаційні магістерські роботи будуть приємно дивувати членів екзаменаційної комісії та всіх гостей, присутніх на відкритих захистах.

Бажаємо успіхів здобувачам-магістрантам на захисті магістерських робіт, що вже не за горами!

Опублікований: 02-02-2021
Читайте також:
Крафт, гастротуризм і сервіс

20 жовтня 2025 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася тепла й натхненна зустріч здобувачів вищої освіти з Євгеном Синельниковим, амбасадором крафту в Україні, мандрівником і популяризатором української гастрономічної культури. До події, яка проходила в комбінованому форматі, окрім здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафт, гастротуризм і сервіс 22 жовтня 2025

Свої педагогічні надбання продемонструвала викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Олена Гаркуша провела планове відкрите практичне заняття з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (група МП-1-8). Тема заняття – «Ukraine. The Economy of Ukr...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої педагогічні надбання продемонструвала викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 20 жовтня 2023

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2018

Вирішення актуальних проблем галузі – мета кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньої програми «Обладнання переробних і харчових виробництв»

15 червня 2020 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбувся перший захист кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Обладнання переробних і харчових виробництв» із використанням платформи Zoom. Роботи д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вирішення актуальних проблем галузі – мета кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньої програми «Обладнання переробних і харчових виробництв» 16 червня 2020