Н У Х Т

Останній крок на шляху до диплома магістра

02 лютого 2021

Останній крок на шляху до диплома магістра

Нині плин часу у магістрантів 2-го року навчання, мабуть, прискорюється. Карантинні обмеження з одного боку дали їм більше часу приділити виконанню магістерської роботи, але дещо обмежили можливість безпосереднього виконання наукової роботи і очного спілкування з керівниками. І тепер, коли до захистів кваліфікаційних робіт залишилося півмісяця, надзвичайно важливим етапом цієї «фінішної прямої» став попередній захист.

27 і 28 січня у форматі Zoom-відеоконференції відбувся попередній захист кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання кафедри біотехнології і мікробіології.

Були представлені, як експериментальні науково-дослідні роботи, так і роботи інженерного спрямування. Паралельно працювали п’ять комісій, до складу яких увійшов увесь викладацький склад кафедри, що дало змогу приділити максимальну увагу кожному здобувачеві.

Тематика кваліфікаційних робіт, розглянутих комісіями, була достатньо різнопланова, здобувачі намагалися належним чином представити свої дослідження, акцентуючи увагу на особливостях одержання як готових препаратів (лікарських засобів, біологічно активних добавок до раціону спортсменів і пересічних громадян, засобів захисту рослин тощо), так і біологічно активних речовин у формі субстанцій, що можуть бути використані у фармацевтичній та інших галузях промисловості. Детальніше ознайомитись із тематикою представлених кваліфікаційних магістерських робіт можна переглянувши додатки до наказів про затвердження тем магістерських робіт студентів-біотехнологів денної та заочної форм навчання.

Члени комісій відзначили належний рівень підготовки більшості здобувачів і висловили зауваження та пропозиції щодо удосконалення подання результатів кожної з представлених магістерських робіт.

Хоча попередній захист відбувався онлайн, це не знизило значущості цієї події для здобувачів і для викладачів кафедри. Студенти отримали неоціненний досвід, а також кваліфіковані рекомендації та зауваження стосовно покращення рівня їхніх кваліфікаційних робіт.

Попереду два тижні плідної роботи, і колектив кафедри має надію, що випускові кваліфікаційні магістерські роботи будуть приємно дивувати членів екзаменаційної комісії та всіх гостей, присутніх на відкритих захистах.

Бажаємо успіхів здобувачам-магістрантам на захисті магістерських робіт, що вже не за горами!

Опублікований: 02-02-2021
Читайте також:
Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

5-та Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»  – відбулася! Оздоровче харчування – пріоритетний напрям у харчових технологіях. Воно розглядається сьогодні як філософія життя, адже дає життя, продовжує життя, поліпшує життя, впливаючи на стан здоров’я людини. Тому нині...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека» 14 листопада 2018

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів 26 квітня 2021

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція доцента Світлани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв». На занятті були присутні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та викладачі кафедри. Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 15 листопада 2018

Для вступників із тимчасово окупованих територій працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» НУХТ

Для випускників шкіл тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму в університеті під час вступної кампанії працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Зауважимо, що з моменту їх відкриття наш університет створює всі необхідні умови для молоді з тимчасово окупованих територій: забезпечує поселення до гуртожитку, допомагає в отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для вступників із тимчасово окупованих територій працюють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» НУХТ 20 липня 2021