Н У Х Т

Серед дипломантів Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020» – два винаходи наших науковців

27 липня 2020

Серед дипломантів Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020» – два винаходи наших науковців

Відбулося оголошення та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020». Захід проходив в онлайн-режимі за участі представників Укрпатенту, Торгово-промислової палати України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Під час трансляції переможці отримали можливість презентувати власні проєкти авдиторії. 

У 2020 році на конкурс були подані 244 винаходи, які захищені чинними патентами України на винаходи, що видані протягом останніх 5 років. Варто зазначити, що 87 % від загального обсягу конкурсних робіт були подані науковими закладами України.

Конкурс проходив у три етапи. На  першому етапі протягом лютого 2020 року здійснювався прийом та опрацювання конкурсних матеріалів робочою групою Укрпатенту, перевірялися заявочні матеріали на відповідність умовам конкурсу та здійснювалося їх попереднє оцінювання за встановленими критеріями.

На другому етапі експертна рада Укрпатенту провела оцінювання всіх поданих матеріалів за критеріями, встановленими Положенням про конкурс, і визначила 12 галузевих номінацій, які відповідають найбільш актуальним напрямам інноваційної діяльності: «Будівництво»; «Сучасні промислові технології та нова техніка»; «Енергетика та енергоефективність»; «Екологія»; «Нові речовини і матеріали»; «Технології агропромислового комплексу»; «Медицина»; «Фармацевтика»; «Харчове виробництво»; «Металургія»; «Оборона і державна безпека»; «Перероблення промислових і побутових відходів».

На третьому етапі конкурсна комісія розглянула результати роботи експертної ради. У зв’язку з установленням Кабінетом Міністрів України на усій території загальнонаціонального карантину, засідання конкурсної комісії проходило в режимі онлайн. Були  проаналізовані підсумки конкурсу і визначені переможці. До уваги бралися якісні показники – оригінальність технічного рішення, складність поставленого і вирішеного завдання, соціальна та гуманітарна значущість.

Наш університет – традиційний учасник конкурсу. Приємно, що серед цьогорічних учасників-дипломантів конкурсу два винаходи наших науковців – «Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів» (патент на корисну модель №120727) і «Спосіб отримання ректифікованого спирту» (патент на корисну модель №119277).

Нагадаємо, що конкурс «Винахід року» проводиться щорічно Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) спільно з Торгово-промисловою палатою України за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою популяризації винахідницької діяльності та привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів й виробників.

Опублікований: 27-07-2020
Читайте також:
Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК

На стадії 1/4 розіграшу Кубку ФАСК із футзалу серед студентських команд вищих навчальних закладів чоловіча збірна нашого університету з футзалу приймала у себе гостей з Київського університету імені Бориса Грінченка. Обидва колективи ведуть боротьбу за призові місця у Вищій лізі, тому гра очікувалась досить цікава та динамічна. Першу небезпечну на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК 14 лютого 2018

Військову присягу на вірність українському народові склали наші здобувачі-випускники кафедри військової підготовки

Багато наших здобувачів одночасно здобувають дві вищі освіти. Таку можливість вони мають у нашому університеті (якою більшість і користується), а для тих, хто бажає отримати військову освіту, ми подбали про укладення договорів про співпрацю з військовими кафедрами кількох київських вишів. Основний же партнер НУХТ у цьому питанні – Військовий інстит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Військову присягу на вірність українському народові склали наші здобувачі-випускники кафедри військової підготовки 25 серпня 2020

Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ

На кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів завітали викладачі та студенти Вінницького коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Виробництво жирів та жирозамінників». Про основні переваги навчання в університеті, й зокрема, на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ 02 грудня 2019

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили. Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологам усюди знайдеться робота! 01 березня 2021