14 жовтня 2024 р. відбулася відкрита лекція «Основні принципи та вимоги до органічного тваринництва» к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інни Бобель з навчальної дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.
Лекторка у доступній формі ознайомила здобувачів із вимогами в органічному тваринництві до походження та розведення тварин, умов утримання, годування, профілактики хвороб, ветеринарного лікування, тощо. Розглянула особливості та відмінності у провадженні господарської діяльності для різних видів тварин із дотриманням законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Викладений матеріал є сучасним і актуальним, містить інформацію щодо останніх тенденцій в сфері органічного тваринництва та застосування прогресивних методів вирощування органічних тварин. Викладачка вдало поєднувала матеріал з інформацією, яку здобувачі отримують при вивченні інших освітніх компонентів.
Лекція прочитана на високому науково-методичному рівні, а отримана інформація є важливою та корисною для набуття професійних компетенцій здобувачами. Вона стане у пригоді при виконанні курсового проєкту з навчальної дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів» та при підготовці кваліфікаційної роботи.