Н У Х Т

Основні засади ресторанного бізнесу в Україні: крутий нетворкінг із фахівчинею-практиком

30 жовтня 2025

Основні засади ресторанного бізнесу в Україні: крутий нетворкінг із фахівчинею-практиком

28 жовтня 2025 року на кафедрі готельно-ресторанної справи для здобувачів-бакалаврів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» у межах дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» (лекторка – доцентка Оксана Кирпіченкова) відбувся гостьовий лекторій «Про український ресторанний бізнес» від фахівчині з розвитку персоналу мережі закладів «Євразія» (м. Київ) Ольги Пистіної-Зілінської.

Лекторій був присвячений основним засадам ресторанного бізнесу в Україні та кар’єрним можливостям для молодих фахівців з готельно-ресторанної справи та кейтерингу. Тематика прямо пов’язана з навчальними результатами дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» та запитами ринку праці: мережеві оператори активно шукають кадри операційних підрозділів виробництва кулінарної продукції та менеджменту, очікуючи від випускників практичної готовності до роботи.

У першій частині зустрічі розглянули, що таке ресторанний бізнес і з яких елементів він складається. На прикладі «Євразії» обговорили шлях від ідеї та концепції до відкриття закладу, підсвічуючи важливість атмосфери, смаку, турботи про гостя та системного навчання персоналу.

Лекторка проілюструвала типову структуру управління – власники й інвестори, СЕО, операційний, маркетинговий, HR, фінансовий, технічний та ІТ напрями, відділ закупівель і блок розроблення меню на чолі з бренд шефом – із зонами відповідальності та взаємодією підрозділів.

Далі перейшли до освіти і працевлаштування: де опановують професії кухаря, бариста, сушиста, офіціанта та адміністратора; як проходить стажування в мережевих закладах; на яких майданчиках шукати вакансії. Фахівчиня наголосила, що рівень заробітку в сфері ресторанного бізнесу сьогодні є конкурентним, водночас сильно залежить від кваліфікації працівника, розташування закладу та інших чинників.

Завершився лекторій сесією запитань відповідей про перші кроки в професії, підготовку резюме та співбесіди. На прикладах із практики «Євразії» показано роботу з різними аудиторіями – сімейні формати, дитячі кімнати та pet friendly формати, а також важливість командної культури й корпоративного навчання. Учасники отримали прикладні поради, які допоможуть перетворити теорію курсу на конкретні дії під час практик і першого працевлаштування.

Слухачі висловили подяку пані Ользі за змістовну лекцію та відкритий діалог, а також доцентці Оксані Кирпіченковій за організацію події у межах навчального курсу.

Опублікований: 30-10-2025
Читайте також:
Магістранти долучаються до вирішення сучасних проблем та обговорюють перспективи промислової біоенергетики

На останньому практичному занятті магістрантів з дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» під керівництвом доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько відбувся круглий стіл «Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики». На зустрічі порушувалися актуальні проблеми галузі, пропонувалися шляхи їхнього вирішен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до вирішення сучасних проблем та обговорюють перспективи промислової біоенергетики 27 червня 2023

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв вдячний Бердичівському коледжу за підготовку молоді

Випускники Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права Ярослав Косюченко, Роман Супруненко і Богдан Чашківський, які нині навчаються в НУХТ за освітніми програмами «Інжиніринг харчових виробництв» та «Інжиніринг фармацевтичних і біотехнологічних виробництв», днями відвідали рідний навчальний заклад, де поділилися враженнями про навчання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв вдячний Бердичівському коледжу за підготовку молоді 20 травня 2019

Час вільного вибору

Щороку наприкінці травня наші здобувачі освіти мають можливість самостійно сформувати свою освітню траєкторію на наступний навчальний рік, обравши частину дисциплін для вивчення за своїми вподобаннями. Цій процедурі зазвичай передують зустрічі з гарантами освітніх програм, які знайомлять здобувачів із правилами вільного вибору дисциплін, і викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час вільного вибору 26 травня 2025

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ гостинно зустрів майбутніх вступників, які відвідали День відкритих дверей. Директор коледжу Юрій Барилюк ознайомив випускників шкіл м. Суми та області і їх батьків із навчальним закладом, його історією та традиціями, матеріально-технічною базою, звернув увагу на те, що коледж є структурним підрозділом Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 02 квітня 2019