Н У Х Т

Основи штучного інтелекту опановують викладачки кафедри фізики та професійної безпеки

16 квітня 2025

Основи штучного інтелекту опановують викладачки кафедри фізики та професійної безпеки

Викладачки кафедри фізики та професійної безпеки Ольга Євтушенко і Аліна Сірик спільно із завідувачкою кафедри Світланою Літвинчук долучилися до онлайн-курсу «Академія ШІ для освітян від Google», організованого у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Beetroot Academy, і вже прослухали перший тренінг «Основи Штучного Інтелекту» для викладачів закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Спікером онлайн-тренінгу був голова Комітету з питань етики НАЗЯВО, член робочої групи ENAI «Educational Materials on Academic Integrity», міжнародний інженер-педагог (ING. PAED. IGIP), доцент Сумського державного університету, член робочої групи з розроблення Рекомендацій щодо відповідального впровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах вищої освіти, співавтор книги «Штучний інтелект: (не)обмежені можливості в освіті» Артем Артюхов.

Лектор ознайомив учасників із актуальною інформацією: що таке штучний інтелект та як він працює; міфи та реальність про ШІ; типи сучасного ШІ в освіті; як ШІ допомагає освітянам; мистецтво промптингу; чи замінить ШІ викладачів; що робити, якщо ШІ помиляється; інструменти ШІ для освіти; етика та академічна доброчесність; рефлексія.

Матеріали, представлені на тренінгу, були особливо актуальними та корисними для викладачів, адже вони дізналися про нові можливості використання ШІ для подальшої, більш ефективної організації освітнього процесу.

Опублікований: 16-04-2025
Читайте також:
Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

7 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-четвертокурсників спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». За час навчання (з 2018 року) кожен із них встиг зазирнути і попрацювати в повній мірі в мікробіологічній лабораторії, в лабораторіях хімічного контролю і аналізу, засвоїти і удо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці 10 червня 2022

Педагогічна майстерність викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів долучився до конкурсного відбору на заміщення вакантних посад. У рамках оголошеного конкурсу 10 листопада 2021 року відбулося відкрите лекційне заняття доцентки кафедри Ірини Радзієвської. В умовах дистанційного навчання, здобувачі та співробітники кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна майстерність викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 11 листопада 2021

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування»

26 листопада 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся довгоочікуваний науково-практичний семінар із міжнародною участю «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. На захід були запрошені фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина) з відділу АПК: док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування» 29 листопада 2019

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів, доктор технічних наук, доцент Тамара Носенко взяла участь у роботі круглого столу «Успішним курсом за якістю українського продукту», організованого Асоціацією українських виробників «Морозиво і   заморожені   продукти». Під час заходу провідні експерти з якості та безпечності харчових пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці 05 липня 2018