Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» прочитала 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії.
Слід зазначити, що карбонові кислоти є невід'ємними складовими харчової сировини і аналітичних препаратів, консервуючими й бактерицидними засобами що визначають перебіг технологічних процесів, продуктами біохімічних реакцій. Тому набуті на лекції знання ще не раз знадобляться майбутнім інженерам-технологам при вивченні наступних дисциплін освітнього циклу та на виробництві.
Зокрема лектор зупинилася на основній класифікації карбонових кислот, ізомерії, промислових і лабораторних методах добування, хімічних і фізичних властивостях цього класу органічних сполук. Окремо були розглянуті деякі представники одноосновних насичених і ненасичених, двоосновних і ароматичних кислот, сучасні тенденції їх застосування у харчовій галузі, парфумерно-косметичному виробництві. Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією та демонстрацією наочних кристалічних зразків кислот і їх солей.
Варто відзначити хорошу структурованість заняття, постійний контакт лектора з аудиторією, що допомагало студентам ретельно конспектувати матеріал.
Бажаємо доценту нових професійних і наукових здобутків!