Н У Х Т

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія»

24 жовтня 2019

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія»

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» прочитала 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії.

Слід зазначити, що карбонові кислоти є невід'ємними складовими харчової сировини і аналітичних препаратів, консервуючими й бактерицидними засобами що визначають перебіг технологічних процесів, продуктами біохімічних реакцій. Тому набуті на лекції знання ще не раз знадобляться майбутнім інженерам-технологам при вивченні наступних дисциплін освітнього циклу та на виробництві.

Зокрема лектор зупинилася на основній класифікації карбонових кислот, ізомерії, промислових і лабораторних методах добування, хімічних і фізичних властивостях цього класу органічних сполук. Окремо були розглянуті деякі представники одноосновних насичених і ненасичених, двоосновних і ароматичних кислот, сучасні тенденції їх застосування у харчовій галузі, парфумерно-косметичному виробництві. Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією та демонстрацією наочних кристалічних зразків кислот і їх солей.

Варто відзначити хорошу структурованість заняття, постійний контакт лектора з аудиторією, що допомагало студентам ретельно конспектувати матеріал.

Бажаємо доценту нових професійних і наукових здобутків!

Опублікований: 24-10-2019
Читайте також:
MY вибір

У межах договору про співпрацю між нашим університетом і Київським палацом дітей та юнацтва відбулася перша в цьому навчальному році профорієнтаційна зустріч з учнями 9-11 класів київських шкіл. Такі зустрічі організовуються в рамках проєкту «MY вибір», амбасадором якого від НУХТ виступає уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів Арт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

MY вибір 06 жовтня 2025

Свою фахову кваліфікацію підтвердили бакалаври і магістри кафедри технології цукру і підготовки води

На кафедрі технології цукру і підготовки води завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» заочної скороченої форми навчання і здобувачів вищої освіти освітнього ступеню «Магістр» денної та заочної форм навчання. Роботу Екзаменаційної комісії по захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів зі спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою фахову кваліфікацію підтвердили бакалаври і магістри кафедри технології цукру і підготовки води 24 лютого 2021

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

16 грудня 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra), PhD Єви Іванісової. Лекція «Coffee-important non-alcoholic beverage o...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 17 грудня 2021

Студенти-експерти на Міжнародній виставці продуктів харчування

Здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів груп ХЕ-1-7 та ХЕ-3-11 разом зі своїми кураторками Анастасіє Божко та Оксаною Мельник відвідали 27-му Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв «WorldFood Ukraine». Вони ознайомилися з великою кількістю харчових продуктів, представлених українськими операторами ринку та взяли участь у дегуст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-експерти на Міжнародній виставці продуктів харчування 31 жовтня 2024