Н У Х Т

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

20 травня 2019

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

У Луцькому національному технічному університеті, вже третій рік поспіль, відбувається ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці».

Позмагатися у першості приїхали студенти із усіх куточків України. Географія учасників олімпіади вражає – від Львова та Івано-Франківська до Донецька, від Сум до Одеси, Харкова, Полтави, Києва, Дніпра, Дрогобича, Тернополя, Житомира, Рівного, Вінниці. У цьогорічному науковому змаганні участь взяли 128 студентів із 49 закладів вищої освіти України. Наш університет представляли студенти факультету біотехнології та екологічного контролю Оксана Росик, Катерина Солошенко та Віталій Гриненко.

Основними учасниками  Олімпіади були не лише студенти, які доводили свої теоретичні та практичні навички, але й фахівці, які ці знання оцінювали. Отож, до складу журі ІІ етапу входили 22 провідних спеціаліста в галузі безпеки та охорони праці технічних, технологічних, гуманітарних і спеціалізованих вишів України під головуванням доктора технічних наук, професора кафедри гігієни та фізіології людини та охорони праці Харківської державної академії фізичної культури Олега Третьякова. Від нашого  університету у складі журі працювала доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова.

Змагання відбувалися у два тури. Під час першого учасники виконували тестові завдання, у другому турі – практичні завдання – розв’язували три задачі та логічний кросворд. Запропоновані тестові питання, задачі та завдання відповідали змісту нормативної дисципліни «Основи охорони праці» для вищих навчальних закладів.

Результатом участі наших студентів стали грамоти: «За оригінальний підхід до вирішення інженерних завдань з охорони праці», яку отримала  Оксана Росик, «За глибокі знання у сфері функціонування СУОП на підприємстві» Катерини Солошенко та «За швидкість розв’язання задач» Віталія Гриненка.

Прекрасна атмосфера три дні панувала не лише в студентському колі учасників, а й серед керівників, членів журі, оргкомітету та гостей заходу. Кожний бажаючий міг побувати на екскурсії до унікального історико-архітектурного пам'ятника кінця XIII-XIV століття – замка князя Любарта, музею сучасного мистецтва, по м. Луцьку та оглянути багато інших цікавих місць.

Учасники Олімпіади вдячні організаторам, бо щира атмосфера та гостинна волинська земля древнього Луцька залишили слід у їх серцях!

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Про зимові свята французькою

Із приходом зимових свят на кафедрі іноземних мов професійного спрямування настає час поговорити про них. І не лише рідною, а й іноземними мовами. Вивчаючи іноземну мову, здобувачі водночас знайомляться з традиціями і звичками народу, мову якого вони вивчають. Тож здобувачі освіти другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про зимові свята французькою 27 грудня 2023

Плідна співпраця наших науковців із колегами з Молдови дає вражаючі результати

Партнери кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ із Технічного університету Молдови та Інституту садівництва і харчових технологій (Кишинеу, Молдова) успішно завершили науковий проект «InoBioProd», присвячений дослідженню та розробленню продукції з підвищеними біологічними властивостями із козячого молока. Колеги з Молд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця наших науковців із колегами з Молдови дає вражаючі результати 17 січня 2019

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ

22 червня 2020 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулися онлайн-зустрічі з майбутніми студентами за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа». За допомогою платформи Zoom завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ 23 червня 2020

Виконуємо рекомендації експертної групи

29 грудня 2022 року освітня програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» отримала Сертифікат про акредитацію терміном дії до 1 липня 2028 року. Він гарантує кафедрі можливість продовжувати підготовку магістрантів за освітньою програмою. Отриманий сертифікат – результат діяльності великої кількості осіб: викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконуємо рекомендації експертної групи 25 грудня 2023