Н У Х Т

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

20 may 2019

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

У Луцькому національному технічному університеті, вже третій рік поспіль, відбувається ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці».

Позмагатися у першості приїхали студенти із усіх куточків України. Географія учасників олімпіади вражає – від Львова та Івано-Франківська до Донецька, від Сум до Одеси, Харкова, Полтави, Києва, Дніпра, Дрогобича, Тернополя, Житомира, Рівного, Вінниці. У цьогорічному науковому змаганні участь взяли 128 студентів із 49 закладів вищої освіти України. Наш університет представляли студенти факультету біотехнології та екологічного контролю Оксана Росик, Катерина Солошенко та Віталій Гриненко.

Основними учасниками  Олімпіади були не лише студенти, які доводили свої теоретичні та практичні навички, але й фахівці, які ці знання оцінювали. Отож, до складу журі ІІ етапу входили 22 провідних спеціаліста в галузі безпеки та охорони праці технічних, технологічних, гуманітарних і спеціалізованих вишів України під головуванням доктора технічних наук, професора кафедри гігієни та фізіології людини та охорони праці Харківської державної академії фізичної культури Олега Третьякова. Від нашого  університету у складі журі працювала доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова.

Змагання відбувалися у два тури. Під час першого учасники виконували тестові завдання, у другому турі – практичні завдання – розв’язували три задачі та логічний кросворд. Запропоновані тестові питання, задачі та завдання відповідали змісту нормативної дисципліни «Основи охорони праці» для вищих навчальних закладів.

Результатом участі наших студентів стали грамоти: «За оригінальний підхід до вирішення інженерних завдань з охорони праці», яку отримала  Оксана Росик, «За глибокі знання у сфері функціонування СУОП на підприємстві» Катерини Солошенко та «За швидкість розв’язання задач» Віталія Гриненка.

Прекрасна атмосфера три дні панувала не лише в студентському колі учасників, а й серед керівників, членів журі, оргкомітету та гостей заходу. Кожний бажаючий міг побувати на екскурсії до унікального історико-архітектурного пам'ятника кінця XIII-XIV століття – замка князя Любарта, музею сучасного мистецтва, по м. Луцьку та оглянути багато інших цікавих місць.

Учасники Олімпіади вдячні організаторам, бо щира атмосфера та гостинна волинська земля древнього Луцька залишили слід у їх серцях!

Published on: 20-05-2019
Read also:
Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті

23-24 квітня в університеті працювала ХV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах», організована кафедрою економіки праці та менеджменту. У центрі уваги учасників наукового заходу були управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки, управління...

READ YOURSELF

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті 24 april 2019

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки на шпальтах журналу «Prof Build»

У номері 3 (39) всеукраїнського ділового інформаційно-аналітичного журналу «Prof Build» вийшло інтерв’ю з доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексієм Пилипенком. У об’ємному огляді «Інвестиційний потенціал холодильного обладнання в Україні» наш викладач розповідає про діяльність кафедри, зокрема участь колективу у розробленні ...

READ YOURSELF

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки на шпальтах журналу «Prof Build» 03 june 2024

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів

11 грудня 20224 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної та заочної форм здобуття освіти. До складу екзаменаційної комісії увійшл...

READ YOURSELF

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів 12 december 2024

Другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій продовжують знайомство із підприємствами харчової галузі

Згідно з програмою проведення ознайомлювально-виробничої практики студентів 2-го курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій завідувач кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і доцент Володимир Бахмач організували поїздку на ТОВ «Катеринопільський елеватор». Підприємство знах...

READ YOURSELF

Другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій продовжують знайомство із підприємствами харчової галузі 28 january 2019