Н У Х Т

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології

08 травня 2020

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології

Сьогодні професія технолога харчових виробництв є однією з найбільш затребуваних на ринку праці. Адже люди споживають їжу щодня, а якісні продукти харчування та напої є одними з основних факторів, які впливають на здоров’я та самопочуття людини. Саме з їжею організм отримує необхідну кількість поживних речовин, мікроелементів і вітамінів, необхідних для нормального функціонування органів і систем. Майбутні технологи 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» вже мали змогу, як теоретично, так і практично ознайомитися зі сучасними підходами до основ виробництва харчових продуктів.

Проте, слід врахувати, що харчова сировина та продукти є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів. Знання характеру мікробіоти продуктів харчування та мікробіологічних процесів, які в них відбуваються, необхідні фахівцям із харчових технологій для організації правильного зберігання, оброблення сировини, виготовлення продукції та її реалізації. Адже продукти харчування можуть нести в собі і мікробіологічні ризики, які є одними з найбільш небезпечних і призводять до реальних негативних наслідків для здоров’я людини. Тому опанування здобувачами дисципліни «Мікробіологія для харчових виробництв» є важливим кроком у розумінні питань виявлення небезпечного агента, оцінюванні ризику та запобіганні мікробіологічного забруднення продукту, що дозволить уникнути погіршення здоров’я або виникнення захворювань споживача та, врешті решт, стати компетентним фахівцем галузі у питаннях безпечності продукції.

Звичайно, в умовах карантину здобувачам доводиться основну частину матеріалу дисципліни опановувати самостійно. Проте, таку цікаву і актуальну тему як «Патогенні мікроорганізми. Інфекція та імунітет» викладачі кафедри біотехнології та мікробіології, доценти Наталія Грегірчак та Ольга Слободян запропонували їм розглянути у форматі відеоконференції.

Своїми враженнями від такого формату роботи поділилися:

Олександра Кужинівська (група ТІ-2-3): «Дуже сподобався інтерактив. Цікаві тести. Отримала відповіді на питання, які цікавили».

Дар’я Мороз (група ТІ-2-2): «Дякуємо за лекцію, було дуже цікаво та інформативно. Така лекція допомагає закріпленню та розумінню матеріалу».

Ольга Розмеріця (група ТІ-2-4): «Мені дуже сподобався такий формат лекції, оскільки він є одним з єдино можливих під час дистанційного навчання. Ми зупинилися на важливих моментах даної теми, розширили деякі поняття, що були стисло подані у презентації на сайті. Таким чином інформація засвоюється краще, ніж при звичайному самостійному прогляданні матеріалу. Також хотілося б більше тестів для перевірки власної уважності».

Тетяна Мучич (група ТІ-2-4): «Хочу подякувати вам за таку чудову ідею та за можливість поспати до 11 години. Мені дуже сподобалося те, що лекція супроводжувалася презентацією та те, що ми закріпили цей матеріал тестами (можливо можна було б збільшити їх кількість). Також ці лекції корисні тим, що у викладача можна відразу запитати незрозумілі для нас речі!».

Яна Немерована (група ТІ-2-1): «Мені сподобався такий формат лекції, для себе було цікаво послухати про патогенні мікроорганізми, що викликають захворювання, в процесі лекції вдалося законспектувати матеріал».

Катерина Азаренко (група ТІ-2-1):«Я ніколи не могла собі уявити, що буду навчатися дистанційно. Зараз, у зв‘язку з пандеміологічною ситуацією у світі студенти та викладачі вимушені проводити лекції у спеціальних програмах. Сьогодні доцент кафедри біотехнології і мікробіології Наталія Миколаївна Грегірчак прочитала цікаву та корисну лекцію «Патогенні мікроорганізми. Інфекція та імунітет». Завдяки, зрозумілим поясненням матеріалу, тестам на закріплення знань та прикладам із життя ми зможемо використовувати отриманні знання навіть у повсякденному житті. Вивчайте мікробіологію та будьте здорові!».

 

Опублікований: 08-05-2020
Читайте також:
Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Знімальна група програми «Якісне життя» звернулася на кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету із метою підготовки випуску на тему «Чи безпечно купувати готову випічку?». Роз’яснення щодо нормативних показників якості та безпечності пиріжків телевізійникам дала к.т.н., доцент кафедри Ірина Корецька. Програма вийш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 квітня 2020

Майстер-клас для старшокласників Технічного ліцею Дніпровського району м. Києва

Більше 10 років НУХТ співпрацює з Технічним ліцеєм Дніпровського району м. Києва. Нещодавно відбулася зустріч фахівців університету з учнями 9-10-х класів. Метою зустрічі було надання розгорнутої інформації щодо можливості навчання, умов вступу, переваг навчання та  індивідуальних програм доуніверситетської підготовки для абітурієнтів, бажаючих здо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для старшокласників Технічного ліцею Дніпровського району м. Києва 10 травня 2018

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу

16 січня 2020 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із профорієнтаційною метою завітали випускники 2019 року Антон Турчин, Іван Дудко та Роман Майборода, які зараз навчаються на III курсі нашого університету за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» на кафедрі технології хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу 18 січня 2020

Активна підготовка до Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Напередодні Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), який відбудеться 20 березня 2021 року, викладачі випускових кафедр традиційно проводять профорієнтаційну роботу із потенційними вступниками. Відповідальна за профорієнтаційну діяльність факультету, доцентка Віра Зуйко спілкувалася зі здобувачами Держа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активна підготовка до Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 18 березня 2021