Н У Х Т

Новітні технології студентам від провідних виробників

23 січня 2020

Новітні технології студентам від провідних виробників

Кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління отримала новий стенд  «Smart Vibration Sensing» від компанії «Advantech». Цей  стенд дає можливість побудувати систему вібродіагностики двигунів без використання провідного підключення, оскільки використовується мережна технологія LoRaWan. Стенд оснащений датчиком вібрації Advantech WISE-2410 і промисловим шлюзом LoRaWAN Advantech WISE-6610.

Інтелектуальний датчик вібрації і температури з вбудованим передавачем LoRaWAN дозволяє безпосередньо передавати значення вібраційної характеристики (наприклад, середньоквадратичне значення швидкості, пік g) і не потребує навіть підключення живлення (має акумулятор, який може живитися від трансформатора струму із силової проводки двигуна). Промисловий бездротовий шлюз LoRaWAN є IIoT Edge-пристроєм, який дає можливість збирати дані з різних пристроїв (LoRaWAN та Ethernet), обробляти їх та відправляти в хмарні сховища. 

Стенд отриманий у рамках співробітництва між НУХТ і ПРОКСИС™ й буде використовуватися в гуртку промислового Інтернету речей для ознайомлення студентів із цими технологіями. Поки що стенд знаходитиметься в університеті тимчасово, проте, є домовленість, що з часом він може бути переданий на триваліше використання.

Опублікований: 23-01-2020
Читайте також:
Про особливості дегустації вин дізналися слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному господарстві»

Тривають заняття сертифікатної освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві». Про особливості дегустації вин і професію сомельє слухачі дізналися від професорки і професійної дегустаторки Марини Білько. Лекція «Технологія вин та алкогольних напоїв. Професія сомельє» включала питання: історія виноробства в Європі та країнах Нового св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості дегустації вин дізналися слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному господарстві» 30 листопада 2020

Використання інформаційних систем у роботі обговорили з практиком наші майбутні фахівці сфери туризму

Війна, яка наразі триває на нашій землі і суттєво змінила наше життя, врешті-решт закінчиться, і настане той щасливий час, коли наші студенти та викладачі повернуться до університету. А поки що, на жаль, уже довгий час їх зустрічі відбуваються лише на платформі Zoom. Але з іншого боку, здобувачам освіти й викладачам кафедри туристичного та готельно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Використання інформаційних систем у роботі обговорили з практиком наші майбутні фахівці сфери туризму 07 квітня 2022

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії

Для кожного освітянина й науковця важливим моментом кар’єри є визнання здобутків. Уже третій рік поспіль молоду, але прогресивну кафедру харчової хімії очолює доктор хімічних наук Світлана Бондаренко. Професор не тільки зберегла кращі науково-педагогічні традиції всіх хімічних кафедр НУХТ, але й зуміла надати новий імпульс розвитку досліджень, згур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії 01 листопада 2019