16 грудня вперше в університеті відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи магістрантами денної форми освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і «Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів» факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету, який став прикладом результативної академічної співпраці у сфері харчових технологій нашого вишу з Державним біотехнологічним університетом.
Захист відбувся в межах комплексної теми «Інтеграція інноваційних технологічних рішень у виробництво консервів комбінованого складу», що відображає сучасні виклики та потреби галузі. Були представлені магістерські роботи Мирослави Березюк і Катерини Ільїної. Їх дослідження присвячені удосконаленню технології фаршевих консервів із використанням кольороформуючих композицій і розробленню плану НАССР для фаршевих консервів.
Представлені роботи продемонстрували високий рівень наукового обґрунтування, практичну цінність і відповідність сучасним вимогам до безпечності та якості харчових продуктів.
Захист приймала фахова та авторитетна екзаменаційна комісія, до складу якої увійшли провідні науковці галузі. Голова комісії – менеджер контролю якості готової продукції і управління асортиментом ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин», канд. техн. наук Олександр Горбач, члени комісії – завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів НУХТ, доктор технічних наук, професор Василь Пасічний; канд. техн. наук, доцентка кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів НУХТ Оксана Топчій, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету, докторка технічних наук, професорка Марина Янчева, завідувачка кафедри технології м’яса Державного біотехнологічного університету, докторка технічних наук, доцентка Наталія Гринченко, секретар комісії – канд. техн. наук, доцент кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів НУХТ Олег Галенко.
Екзаменаційна комісія відзначила високий рівень підготовки здобувачок, а змістовний науковий діалог, що відбувся, представленні інноваційні рішення та можливості практичного впровадження результатів досліджень дозволили оцінити на відмінно результати спільної роботи магістранток.
Реалізований формат захисту кваліфікаційних робіт на рівні плідного співробітництва ЗВО-партнерів вкотре підтвердив ефективність співпраці між НУХТ і Державним біотехнологічним університетом для підготовки конкурентоспроможних фахівців у галузі харчових технологій.