Н У Х Т

Новий партнер Навчально-наукового інституту харчових технологій – Печенізькій ліцей ім. Г. Семирадського

23 вересня 2024

Новий партнер Навчально-наукового інституту харчових технологій – Печенізькій ліцей ім. Г. Семирадського

Кожного навчального року випускників закладів середньої освіти турбує питання вибору майбутньої професії та вступу до закладів вищої освіти. Визначитися з майбутньою професією та розібратися з правилами вступу до вишів школярам допомагають викладачі нашого університету.

У рамках майбутнього співробітництва відбулося знайомство керівництва і педагогічного складу Печенізького ліцею ім. Г. Семирадського Чугуївського району Харківської області з директоркою та викладачами Навчально-наукового інституту харчових технологій університету.

На початку зустрічі директорка ліцею Оксана Помиляйко подякувала за організацію профорієнтаційного заходу, зазначила про важливість такої роботи для майбутнього вибору школярів. Вона представила присутніх педагогів і розказала про цільове спрямування випускного класу.

Директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко і професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова показали важливість харчової промисловості в цілому для здорового життя населення, представили спектр професій у різних галузях.

Оксана Валер’янівна ознайомила ліцеїстів з історією нашого університету, його структурою, умовами навчання. Особливу увагу вона звернула на умови вступу та навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», можливість здобуття освітніх ступенів бакалавра і магістра, на матеріально-технічне та інформаційне забезпечення освітнього простору університету, перспективи подальшого працевлаштування за фахом і конкурентоспроможність наших випускників. Розповідала про можливості, які відкриваються перед нашими студентами, починаючи з першого курсу, звертала увагу школярів на академічну мобільність, неформальну освіту, підвищення soft&hard skills, участь у науковій діяльності університету та на багато інших переваг.

Наприкінці зустрічі школярам було запропоновано доєднатися до чату вступника Навчально-наукового інституту харчових технологій з метою одержання актуальної інформації. Крім того, учні були запрошені на всі Open Day NUFT, які відбудуться протягом року і, особливо, на Технологічні студії, що проводитимуться цьогоріч у період осінніх канікул.

Учасники зустрічі обговорили напрями подальшої спільної роботи із залученням академічної спільноти університету та ліцею. Викладачі обмінялися науковими ідеями, які також можуть бути реалізовані у рамках співробітництва між навчальними закладами.

Опублікований: 23-09-2024
Читайте також:
Нюанси освіти в умовах невизначеності опанували викладачки кафедри економіки праці та менеджменту

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту, доцентки Олена Безпалько, Ліана Мазник, Любов Тертична і професорка Олена Драган взяли активну участь у серії воркшопів модератора компанії «UGEN» з теми освіти в умовах невизначеності ‒ Всеукраїнського проєкту «Uni-Biz Bridge» для усіх викладачів України. Як наголошують спікери, в умовах невизнач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нюанси освіти в умовах невизначеності опанували викладачки кафедри економіки праці та менеджменту 12 вересня 2024

Демонстраційний центр «Шоколадна фабрика ROSHEN» відвідали студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Студенти групи ТХ-3-12ск Навчально-наукового інституту харчових технологій з наставником, доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан відвідали демонстраційний центр «Шоколадна фабрика ROSHEN». Спочатку вони переглянули пізнавальний фільм про історію та технологію виробництва шоколаду. Студентів також ознайомил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Демонстраційний центр «Шоколадна фабрика ROSHEN» відвідали студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 грудня 2019

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт»

ПП «Агропродукт» є одним із провідних м’ясопереробних підприємств Хмельницької області, що виготовляє понад 60 видів м’ясної продукції. Підприємству цього року виповнилось 20 років, за цей час воно досягло значних вершин – воно постачає свою продукцію у всі дитячі навчальні заклади та школи міста Хмельницького, має велику популярність серед населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт» 26 вересня 2019