Н У Х Т

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього

22 грудня 2020

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього

Дуже продуктивним був семестр, що завершується, для магістрантів першго року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. Упродовж нього вони писали обґрунтування теми магістерської роботи.

Обрати тему здобувачі вищої освіти могли самостійно, що дозволило вибрати напрямки, які найбільше цікавлять.

Зокрема, магістрантки Світлана Бондарук і Аліна Кернер, що навчаються за освітньою прогамою «Фармацевтична біотехнологія», вирішили присвятити свої дослідження вивченню антибактеріальних та антифунгальних властивостей базидіоміцетних грибів. Наукову роботу за обраною тематикою вони виконують у відділі мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного.

Вдало написане обґрунтування значно спростить написання літогляду для майбутньої магістерської роботи. Незважаючи на те, що з викладачами здобувачки працювали дистанційно, їх консультації допомагали зрозуміти, на які моменти необхідно звернути увагу, а підтримка наукової керівниці, доцентки Вікторії Красінько завжди підбадьорювала і додавала натхнення.

Як зауважують студентки, пошук сучасних досліджень за тематиками виявився цікавим і не таким важким, як це здавалось на попередніх курсах, адже вони вже знають, де і як легко шукати інформацію. Статей було багато, а деякі дослідження, описані у сучасній літературі, зацікавили настільки, що дівчата планують використати ці методики у своїх майбутніх дослідженнях.

Хоча семестр і був коротким, але магістрантки встигли взяти участь у кількох конференціях, де ще раз переконалися, що не дарма обрали саме такий напрямок дослідження. Попереду ще рік навчання, тож далі буде! 

Опублікований: 22-12-2020
Читайте також:
Викладачі актуалізують знання щодо сучасних стандартів безпеки харчової продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Юлія Фурманова, Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Людмила Дейниченко та старший викладач Володимир Польовик відвідали міжнародний вебінар «Еволюція нової ери: сучасні технології для розумнішої харчової безпеки», організований редакторами видання Food S...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі актуалізують знання щодо сучасних стандартів безпеки харчової продукції 01 грудня 2022

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки

Скарбничка нагород кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв поповнилася ще однією відзнакою – Certificate of Recognition WPO, який магістрантка Ольга Степанова отримала за свою розробку конструкції та технології виготовлення картонної упаковки  для стаканчиків із йогуртом з навчальною функцією (наукова керівниця – доцентка каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки 09 лютого 2023

Перший крок до успішного майбуття майбутніх вступників Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

13 квітня в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів України. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві презе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до успішного майбуття майбутніх вступників Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 15 квітня 2019

Про роль іноземної мови в сучасному світі на засіданні Speaking club з гостем зі США

У цей непростий для українців час студенти та викладачі продовжують свій саморозвиток, обмінюються новою, цікавою інформацією, удосконалюють іноземну мову для побудови найкращого майбутнього для нашої України. Нещодавно викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем зі США Стюартом Сна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль іноземної мови в сучасному світі на засіданні Speaking club з гостем зі США 18 листопада 2022