На кафедрі технології цукру і підготовки води приділяють велику увагу адаптації методів викладання до сучасних вимог європейської освіти. Так, 13 травня відбулася гостьова лекція «There is nothing more practical than a good theory!» за участі докторки Агнешки Дзюбинської з Економічного університету м. Катовіце (Польща).
Лекція включала такі основні питання: Development of the assumptions of scientific programs; Research streams in the social sciences (with particular emphasis on organization and management sciences); System design; Systems thinking; Mathematical complexity; Contextual / social complexity; Heuristics supporting actions in domains: order, complex, chaotic.
Незважаючи на незвичний формат викладання англійською мовою, здобувачі Олександр Карпенко (група ЦВ-3-11) та Дмитро Савченко (група ЦВ-1-11М) активно взяли участь в обговоренні основних аспектів лекції.
Директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко відзначила актуальність такої зустрічі, як для викладачів, так і для здобувачів у контексті розширення наукового світогляду, вивчення сучасних підходів до викладання, а також висловила побажання подальшої співпраці з польськими колегами.