Н У Х Т

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

15 лютого 2022

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB.

Курс проводили професійні інструктори Центру Спеціальної Підготовки Олександр Корнійчук і Олег Картавий, сертифіковані Європейською Радою Реанімації, Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України; сертифіковані інструктори American Heart Association, International Trauma Life Support, а також Emergency First Response, з досвідом роботи на виїзній бригаді екстреної медичної допомоги та в рятувальній службі.

У перший день розглянули сім тем: «Початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги» (Огляд місця події. Виявлення небезпечних факторів, що загрожують постраждалому та оточуючим. Первинний огляд, виявлення ознак життя. Виклик швидкої медичної допомоги (правила спілкування з диспетчером «швидкої допомоги»). Стабільне положення людини, що втратила свідомість (без свідомості). Допомога при блюванні); «Проведення базової серцево-легеневої реанімації» (Штучне вентилювання легень із використанням плівки-клапану або маски. Техніка закритого (непрямого) масажу серця); «Використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД) в процесі серцево-легеневої реанімації»; «Допомога при непрохідності дихальних шляхів – прийом Геймліха (обструкція дихальних шляхів стороннім тілом)»; «Перша невідкладна допомога при судомах (епілептичний напад)»; «Серцево-судинні хвороби: гостре порушення мозкового кровообігу (інсульт), гострий коронарний синдром (інфаркт)»; «Термічні ураження (опіки та переохолодження). Ураження струмом».

Другого дня розглядали теми – «Рани та кровотечі» (Види кровотеч, значення своєчасної зупинки кровотечі. Алгоритм зупинки критичної кровотечі. Техніка накладання джгута-турнікета та пов’язки, що тисне, перев’язувального пакету. Поранення грудної клітини (пневмоторакс). Поранення черевної порожнини (евентрація). Внутрішня кровотеча. Ознаки внутрішньої кровотечі); «Травми опорно-рухового апарату (забої, вивихи, переломи)» (Ознаки та перша допомога при забитті. Розтягання та розриви зв'язок. Ознаки та перша допомога. Вивихи суглобів. Ознаки та перша допомога. Накладання пов’язки «вісімки» на суглоби (рука, нога). Фіксуюча пов’язка «косинка» на руку. Накладання транспортної шини при переломі (рука); «Отруєння токсичними речовинами»; «Набір першої допомоги» (Індивідуальний набір першої допомоги. Набір для групи (3-4 особи). Набір допомоги при масовому ураженні (для 8-10 осіб).

Усі теоретичні знання одразу ж закріплювалися практичними вправами. За результатами тренінгу наші викладачі отримали відповідні сертифікати. Вони вдячні організаторам за надзвичайно корисний інтенсив і можливість взяти в ньому участь.

Опублікований: 15-02-2022
Читайте також:
Підвищуємо наукову компетентність

На базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбулася ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Майбутній науковець». Мета конференції – надання представникам молодої наукової еліти можливості апробації своїх наукових робіт, розширення освітнього та наукового рівня, а також розвиток і реалізація творчого потенц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо наукову компетентність 06 січня 2021

Конкурс «Кращий за професією»

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках тижня комісії технологічного циклу відбувся традиційний конкурс «Кращий за професією». Конкурс був організований і проведений серед студентів третього курсу викладачем фахових дисциплін  Павлом Васюрою. Завдання конкурсу передбачало виконання повного аналізу напівпродуктів цукрового виробниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс «Кращий за професією» 07 травня 2018

Від теорії до практики зробили крок студенти професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв»

Студенти 4-го курсу професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» разом із доцентом кафедри технології цукру і підготовки води Наталією Черновою відвідали виробництво компанії НВО Ecosoft, яка виробляє фільтри для очищення води. Студенти познайомилися з виробничим циклом підприємства. Вони дізналися про сучасне о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики зробили крок студенти професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» 16 листопада 2018

Стартував конкурс на отримання грантової підтримки українсько-білоруських науково-дослідних проектів у 2019-2020 роках

Стартує прийом заявок на конкурс науково-дослідних проектів Державного фонду фундаментальних досліджень і Білоруського республіканського фонду фундаментальних досліджень. Пропозиція передбачає грантову підтримку українсько-білоруських науково-дослідних проектів у 2019-2020 роках. Заявки від претендентів прийматимуться до 20 вересня 2018 року. Пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував конкурс на отримання грантової підтримки українсько-білоруських науково-дослідних проектів у 2019-2020 роках 23 липня 2018