Н У Х Т

Навчання та практика нероздільні: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

04 жовтня 2018

Навчання та практика нероздільні: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

Магістрант ІІ року навчання Артем Герштман сприймає як дарунок долі проходження практики в мікробіологічній лабораторії ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Спочатку, після проходження інструктажу з техніки безпеки, він ознайомився з азами роботи на фармацевтичному підприємстві – правильним миттям рук, процедурою перевдягання в класифіковані приміщення та навіть правильного миття класифікованих приміщень.

Далі наш студент познайомився з роботою цеху виробництва стерильних антибіотиків, а також функціями, які виконують мікробіологи цеху. Він пересвідчився, що в цеху, де відбувається асептичне наповнення субстанції у флакони, мікробіологи мають багато відповідальної та важливої роботи: починаючи від відбору субстанції в стерильному ізоляторі для проведення контролю відповідності сертифікатам якості, закінчуючи аналізом на стерильність кінцевого продукту. Крім того, відбувається постійний контроль стерильності первинної упаковки, мікробіологічної чистоти приміщення, повітря, а також рук і технологічного одягу персоналу. Не кажучи вже, про контроль мікробної чистоти води для ін’єкцій, води очищеної, дезрозчинів та участь у валідації всього стерилізуючого обладнання. 

Артем зробив висновок, що при роботі на посаді мікробіолога є певні плюси і мінуси, так наприклад в будь-якій стандартній чи нестандартній ситуації, в лабораторії, цеху чи просто на території підприємства він не має імпровізувати, кожна його дія чітко передбачена і прописана в стандартних операційних процедурах (СОП), проте, щоб вивчити цю всю документацію та навчитися реально діяти лише по приписам керівного документу необхідно затратити досить багато сил та часу.

Магістрант щиро вдячний керівництву та колективу ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» за можливість проходження практики разом із професіоналами своєї справи!

Опублікований: 04-10-2018
Читайте також:
Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ з 29 жовтня по 15 листопада 2019 року відбувся тиждень циклової комісії зі спеціальності «Харчові технології». Заходи розпочалися проведенням майстер-класу з виготовлення м'ясної сиров’яленої полядвиці. Захід провів досвідчений шеф-кухар, студент коледжу Олександр Олефір. Студенти-харчовики і виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 18 листопада 2019

У Вінницькому коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам відділення технології та організації виробництва

Приходить час, коли єдина стежина для всіх випускників розходиться у різні напрямки, відкриваються тисячі доріг, де кожний  обере свій особистий життєвий шлях. 7 лютого у святково вбраній актовій залі Вінницького коледжу нашого університету відбувся урочистий захід з нагоди 12-го випуску молодших спеціалістів відділення технології та організації в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Вінницькому коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам відділення технології та організації виробництва 11 лютого 2019

Здобувачі освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» здобули бакалаврський ступінь

У сучасних умовах успішне ведення бізнесу неможливе без знання правових основ. Освітньо-професійна програма «Економіка та правове забезпечення бізнесу» дає можливість здобувачам освіти в межах освітнього процесу отримати їх разом із базою економічних знань і бути конкурентоспроможними в подальшому. Навчально-науковий інститут економіки і управлінн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» здобули бакалаврський ступінь 29 червня 2023

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі

Щороку магістранти кафедри біотехнології і мікробіології роблять усні доповіді під час роботи секції «Біотехнологія і мікробіологія» на міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів Національного університету харчових технологій «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Це є справжньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Апробація магістерських робіт в онлайн-форматі 22 квітня 2020