Н У Х Т

Науковий семінар від винного експерта і члена Асоціації сомельє України на кафедрі готельно-ресторанної справи

23 листопада 2022

Науковий семінар від винного експерта і члена Асоціації сомельє України на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Особливості формування винної та барної карти в закладах ресторанного господарства» від члена Асоціації сомельє України і винного експерта компанії «Укрімпорт Трейдінг» Сергія Чугайнова.

Про розроблення меню, візитної картки закладу ресторанного господарства, дізналися науково-педагогічні працівники і здобувачі освіти від фахівця-практика.

На семінарі обговорили особливості формування різних карт напоїв, детально обґрунтували місце вітчизняних вин у винних картах ресторанів і кафе, враховуючи їх високу якість та різноманіття товаровиробників. Топовий сомельє говорив про тільки сучасні підходи з практичними кейсами з розроблення барної, винної та коктейльної карт на прикладі кращих ресторанних підприємств столиці та інших міст України, з якими співпрацює.

Враховуючи обставини сьогодення, подискутували про роботу ресторанів, барів і кафе з використанням альтернативних джерел світла, зокрема свічок. Гостьовий спікер деталізував особливості роботи сомельє, яка полягає і в глибокому знанні різноманітних вин, і психології гостя для максимального задоволення і перевершення очікувань відвідувачів закладів.

У фокусі доповідача були світові рейтинги ресторанів з винними картами, серед яких є вітчизняні заклади. Критики міжнародного винного оглядача Wine Spectator оцінюють винну карту закладу, винний сервіс та сумісність із концепцією та кухнею, і присуджують професійну відзнаку «один келих» і «два келихи».

Учасники заходу вдячні пану Сергію за теоретично ґрунтовний і практично орієнтований науковий семінар для підвищення кваліфікації викладачів кафедри, поглиблення знань і набуття практичних навиків здобувачами освітніх ступенів, обмін досвідом для пошуку нових напрямів розвитку вітчизняного ресторанного господарства.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи цінує освітні й наукові зустрічі з експертом галузі та сподівається на подальшу плідну співпрацю з Сергієм Чугайновим.

Опублікований: 23-11-2022
Читайте також:
З інноваціями BeautyTech познайомилася завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

У черговий раз у Міжнародному виставковому центрі відбулася Міжнародна виставка «InterCHARM Україна 2018». На виставці були представлені останні новинки інгредієнтів для косметики, нові косметичні засоби, упаковка, а також компанії, що надають послуги з косметології, макіяжу, перукарського мистецтва тощо. У рамках виставки працювала Спеціалізована...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваціями BeautyTech познайомилася завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 21 вересня 2018

Погляд у майбутнє

У спеціалізованій  школі № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району м. Києва  відбувся Ярмарок професій, в якому взяли участь заклади вищої освіти міста. Наш університет представили завідувач Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентина Кудіна та доцент кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Погляд у майбутнє 29 лютого 2020

До вирішення проблем виробничих підприємств та інжинірингових компаній долучаються викладачі університету

У рамках проекту aCampus вийшла біла книга «Інтегрування систем керування підприємством та виробництвом. Сучасний стан та стандарти» за авторством викладачів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександра Пупени, Романа Міркевича, Олега Клименка та Альони Шишак. Ефективна робота виробничого підприємства можлива тільк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До вирішення проблем виробничих підприємств та інжинірингових компаній долучаються викладачі університету 16 січня 2020

Першокурсникам-контрактникам почали надходити сертифікати на освітні гранти

Першокурсники почали отримувати у застосунку Дія електронні сертифікати на освітні гранти. Нагадаємо, розмір гранту для першокурсників визначатиметься за результатами двох предметів НМТ – 150+ балів (або 140+ балів для спеціальностей з особливою підтримкою) грант першого рівня від 17 000 грн на рік; 170+ балів – грант другого рівня від 25 000 грн ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсникам-контрактникам почали надходити сертифікати на освітні гранти 26 вересня 2025