Н У Х Т

Науковий семінар від винного експерта і члена Асоціації сомельє України на кафедрі готельно-ресторанної справи

23 листопада 2022

Науковий семінар від винного експерта і члена Асоціації сомельє України на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Особливості формування винної та барної карти в закладах ресторанного господарства» від члена Асоціації сомельє України і винного експерта компанії «Укрімпорт Трейдінг» Сергія Чугайнова.

Про розроблення меню, візитної картки закладу ресторанного господарства, дізналися науково-педагогічні працівники і здобувачі освіти від фахівця-практика.

На семінарі обговорили особливості формування різних карт напоїв, детально обґрунтували місце вітчизняних вин у винних картах ресторанів і кафе, враховуючи їх високу якість та різноманіття товаровиробників. Топовий сомельє говорив про тільки сучасні підходи з практичними кейсами з розроблення барної, винної та коктейльної карт на прикладі кращих ресторанних підприємств столиці та інших міст України, з якими співпрацює.

Враховуючи обставини сьогодення, подискутували про роботу ресторанів, барів і кафе з використанням альтернативних джерел світла, зокрема свічок. Гостьовий спікер деталізував особливості роботи сомельє, яка полягає і в глибокому знанні різноманітних вин, і психології гостя для максимального задоволення і перевершення очікувань відвідувачів закладів.

У фокусі доповідача були світові рейтинги ресторанів з винними картами, серед яких є вітчизняні заклади. Критики міжнародного винного оглядача Wine Spectator оцінюють винну карту закладу, винний сервіс та сумісність із концепцією та кухнею, і присуджують професійну відзнаку «один келих» і «два келихи».

Учасники заходу вдячні пану Сергію за теоретично ґрунтовний і практично орієнтований науковий семінар для підвищення кваліфікації викладачів кафедри, поглиблення знань і набуття практичних навиків здобувачами освітніх ступенів, обмін досвідом для пошуку нових напрямів розвитку вітчизняного ресторанного господарства.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи цінує освітні й наукові зустрічі з експертом галузі та сподівається на подальшу плідну співпрацю з Сергієм Чугайновим.

Опублікований: 23-11-2022
Читайте також:
Завершується прийом оригіналів документів від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на місця державного замовлення

Сьогодні о 18:00 завершується прийом оригіналів документів від вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на місця державного замовлення. Відбіркові комісії інститутів і факультетів нашого університету створюють максимально комфорті умови для вступників і працюють без обідньої пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершується прийом оригіналів документів від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на місця державного замовлення 02 серпня 2021

Година спілкування до Дня Соборності України

22 січня 2017 року Україна відзначатиме 98-му річницю з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який відомий прогресивному людству як День Соборності України. У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Година спілкування до Дня Соборності України 17 січня 2017

Як другокурсники спеціальності «Туризм» екологічну свідомість формують

1 квітня 2021 р. здобувачі-другокурсники спеціальності 242 «Туризм» під час кураторської години взяли участь в онлайн-події «Сортувати чи протестувати? Що варто робити, аби допомогти планеті» разом із Юлією Маклюк у рамках проєкту «Зелена Академія». Бути дружнім до природи не завжди легко – інколи здається, що це вимагає надзусиль. Кліматичні акти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як другокурсники спеціальності «Туризм» екологічну свідомість формують 05 квітня 2021

Наукова програма університету на черговому Всеукраїнському тижні харчових технологій

14-16 вересня 2021 року у Києві в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій-2021 відбудуться Міжнародна виставка хлібопекарної промисловості BAKERY Ukraine-2021, Міжнародна виставка кондитерської промисловості SWEETS Ukraine-2021, 29-а Міжнародна спеціалізована виставка обладнання і технологій для харчової промисловості INPRODMASH і 21-а Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова програма університету на черговому Всеукраїнському тижні харчових технологій 18 серпня 2021