На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Особливості формування винної та барної карти в закладах ресторанного господарства» від члена Асоціації сомельє України і винного експерта компанії «Укрімпорт Трейдінг» Сергія Чугайнова.
Про розроблення меню, візитної картки закладу ресторанного господарства, дізналися науково-педагогічні працівники і здобувачі освіти від фахівця-практика.
На семінарі обговорили особливості формування різних карт напоїв, детально обґрунтували місце вітчизняних вин у винних картах ресторанів і кафе, враховуючи їх високу якість та різноманіття товаровиробників. Топовий сомельє говорив про тільки сучасні підходи з практичними кейсами з розроблення барної, винної та коктейльної карт на прикладі кращих ресторанних підприємств столиці та інших міст України, з якими співпрацює.
Враховуючи обставини сьогодення, подискутували про роботу ресторанів, барів і кафе з використанням альтернативних джерел світла, зокрема свічок. Гостьовий спікер деталізував особливості роботи сомельє, яка полягає і в глибокому знанні різноманітних вин, і психології гостя для максимального задоволення і перевершення очікувань відвідувачів закладів.
У фокусі доповідача були світові рейтинги ресторанів з винними картами, серед яких є вітчизняні заклади. Критики міжнародного винного оглядача Wine Spectator оцінюють винну карту закладу, винний сервіс та сумісність із концепцією та кухнею, і присуджують професійну відзнаку «один келих» і «два келихи».
Учасники заходу вдячні пану Сергію за теоретично ґрунтовний і практично орієнтований науковий семінар для підвищення кваліфікації викладачів кафедри, поглиблення знань і набуття практичних навиків здобувачами освітніх ступенів, обмін досвідом для пошуку нових напрямів розвитку вітчизняного ресторанного господарства.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи цінує освітні й наукові зустрічі з експертом галузі та сподівається на подальшу плідну співпрацю з Сергієм Чугайновим.