Н У Х Т

Науковий Олімп успішно підкорює молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

23 жовтня 2020

Науковий Олімп успішно підкорює молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Провідні вчені нашого університету створюють вкрай необхідні технології та обладнання на основі мембранних методів розділення для процесів опріснення води, концентрування цукрових та інших сиропів, очищення відходів молочної, м’ясної та жирової промисловості і раціонального використання їх вторинної сировини. Нагадаємо лише імена корифеїв у цій царині – Володимира Аністратенка, Валерія Гуцалюка, Валерія Мирончука, Ігоря Житнецького і Юрія Змієвського.

Активно розвиває цей напрям наша творча молодь, а останні досягнення були представлені на захисті кандидатської дисертації аспіранта кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Богдана Пащенка. Тема його дисертаційного дослідження – «Закономірності мембранного розділення дисперсних систем із врахуванням структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду».

Автор роботи пропонує методи досліджень на базі інформаційних технологій проєктування, що забезпечить врахування всіх аспектів технологічного процесу від виготовлення мембранних фільтрувальних елементів до властивостей шару осаду на їх поверхні. Ці дані зі значною науковою цінністю є важливими для виробників технологічного обладнання, тому що дозволяють на етапі проєктування врахувати всі аспекти його майбутньої роботи. Про основні наукові положення дисертаційної роботи можна дізнатися з понад 20 наукових статей, частина із яких опублікована у авторитетних світових виданнях із високим рівнем впливовості. Те, що робота актуальна і цікава для світової наукової спільноти, підтвердили офіційні опоненти та всі члени спеціалізованої вченої ради.

Разом із колективом кафедри, рідними та друзями, здобуткам молодого науковця та присудженню йому наукового ступеня радіє і науковий керівник, вчений світового рівня у галузі машинобудування і процесів харчових і фармацевтичних виробництв, доктор технічних наук, професор Євген Штефан.

Вітаємо Богдана Пащенка із черговою перемогою, і бажаємо гідної реалізації своїх талантів та успіхів у майбутній кар’єрі! Нехай працездатність, відповідальність і наполегливість принесуть автору успіх і визнання!

Сподіваємося, наша творча молодь продовжить дослідження у цьому напрямку, і прославить наш університет і свою кафедру новими актуальними досягненнями.

Опублікований: 23-10-2020
Читайте також:
Освітній процес призупиняється і оголошуються канікули на два тижні

Відповідно до рекомендації Міністерства освіти і науки України в університеті призупиняється освітній процес і оголошуються канікули на два тижні. 25 лютого МОН надіслало листа, у якому рекомендує з метою убезпечення всіх учасників освітнього процесу припинити освітній процес в усіх закладах освіти та оголосити канікули на два тижні. Зокрема, мін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній процес призупиняється і оголошуються канікули на два тижні 25 лютого 2022

Головні тренди у сфері цифрових фінансів і кредитування обговорювали викладачі кафедри економічної теорії

Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у наймасштабнішій в Україні конференції, присвяченій цифровим фінансам і кредитуванню «Digital Lending Conference 2024», яка була організована Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (УАФІК). «Digital Lending Conference 2024» стала майданчиком для обговорення головних трендів у сфері...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головні тренди у сфері цифрових фінансів і кредитування обговорювали викладачі кафедри економічної теорії 08 квітня 2024

Бренд-шеф поділився з нашими студентами знаннями, отриманими в школі високої кухні в Італії

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ продовжує зустрічати гостей. Цього понеділка студенти спеціальності «Виробництво харчової продукції» чекали на бренд-шефа ресторанів «Simbiosi» та «Япі»Антона Федотова. Відомий шеф-кухар поділився своїми знаннями, які отримав в IFSE – інноваційній школі високої кухні і кондитерських виробів в Італії. Май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд-шеф поділився з нашими студентами знаннями, отриманими в школі високої кухні в Італії 27 лютого 2018

Академічна доброчесність на кафедрі фізики

Питанню академічної доброчесності, яка є невід'ємною складовою високоякісної освіти та науки, кафедра фізики постійно приділяє велику увагу. Зокрема, викладачі кафедри не лише дотримуються норм академічної етики, а й проходять підвищення кваліфікації з цієї актуальної теми. Так, у 2022 році курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність на кафедрі фізики 07 травня 2024