26 квітня 2024 року на базі Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) з метою підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання та активізації науково-дослідної роботи здобувачів у закладах вищої освіти відбувся IV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».
Тематики конкурсних робіт, представлених учасниками, охоплювали інноваційні та ресурсоощадні технології харчової продукції, крафтові технології харчової продукції, удосконалення технологій та умов зберігання харчової продукції, наукове обґрунтування, розроблення і удосконалення технологій харчової продукції спеціального призначення.
Конкурс проводився у два етапи.
До фіналу вийшли сім робіт, серед яких робота здобувачки освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олександри Колягіної та магістра з харчових технологій Марії Омельченко «Напівфабрикати з відходів гарбуза підвищеної активності у ресторанних технологіях» (науковий керівник – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін).
Робота виконувалася у науковому гуртку кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції «Якість та безпечність» (керівник – Олег Кузьмін), у межах меморандуму №43/22 про співробітництво між Національним університетом харчових технологій та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН України, укладеного за ініціативи ректора НУХТ Олександра Шевченка, академіка Володимира Хареби та професорки Олени Хареби.
Організаційний комітет подякував учасникам за їх досягнення на цьому етапі та побажав усім подальших успіхів у наукових дослідженнях і творчих звершень.
Конкурс став поштовхом для нових ідей та інновацій у галузі ресторанних технологій, важливим кроком розвитку наукової спільноти та обміну досвідом.