Н У Х Т

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води обговорюють нагальні питання безпечності питної води

10 жовтня 2024

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води обговорюють нагальні питання безпечності питної води

Професорка кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська та стейколдер освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах», генеральний директор ТОВ «Системи чистої води» Ярослав Барашовець взяли участь у круглому столі «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки», організованому ГО ВУВТ WaterNet.

Захід відбувся 9 жовтня у конференц-просторі KyivHall за участі керівниці відділу співробітництва Посольства Фінляндії в Україні Каріти Лайсі, генерального директора Vesiotec Oy, голови правління Finnish Water Forum Яні Харккі, представниці UNICEF Карішми Кад՚ян.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулася президентка ГО ВУВТ WaterNet, д.т.н., професорка кафедри технології неорганічних речовин, водоочищення та загальної хімічної технології; керівниця Центру сучасних водних технологій та Лабораторії іонного обміну та адсорбції хімікотехнологічного факультету, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Тетяна Мітченко.

Серед пріоритетів обговорювалися питання доступу населення до безпечної питної води в умовах ризиків і загроз, спричинених воєнною агресією, гармонізації українського та європейського законодавства у сфері якості води, застосування новітніх технологій очищення води. Особливу увагу було приділено аспектам освіти у сфері водопідготовки, адже з кожним роком питання забезпечення галузі фахівцями, що мають необхідні знання та компетентності, набувають все більшої актуальності в Україні.

Представники українських університетів поділилися своїм досвідом та успішними практиками, зокрема щодо впровадження інноваційних методик навчання, забезпечення практичної складової в навчальному процесі, участі у наукових дослідженнях за міжнародними програмами. До обговорення питань круглого столу в онлайн-режимі приєдналася численна наукова, освітянська та виробнича спільнота фахівців у галузі водопідготовки.

Робота круглого столу продовжилась на хіміко-технологічному факультеті НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», де учасники ознайомилися з новими підходами в організації досліджень у навчальних і наукових лабораторіях води.

Круглий стіл став унікальною платформою для обміну ідеями між науковцями, освітянами, представниками громадських організацій і бізнесу у сфері водної галузі, спрямованими на забезпечення якісною питною водою, як запорукою поліпшення і збереження здоров’я населення і посилення безпеки нації в цілому.

Опублікований: 10-10-2024
Читайте також:
Студенти-екологи дізналися, як забезпечувалася водою столиця після аварії на ЧАЕС

Наближається річниця однієї з найстрашніших техногенних катастроф в Україні - аварії на Чорнобильській АЕС. З нагоди події керівництвом ПрАТ «АК Київводоканал» була організована прес-конференція, на яку запросили студентів-екологів факультету біотехнології та екологічного контролю. Захід відбувся безпосередньо на плавучій насосній станції «Роса-300...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи дізналися, як забезпечувалася водою столиця після аварії на ЧАЕС 25 квітня 2018

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Розширюючи партнерські зв’язки із зарубіжними колегами за спеціалізацією кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та відповідальний за практичну підготовку студентів, доцент Олег Галенко пройшли короткострокове стажування в компанії «Goodvalley» – другому за продуктивністю виробництва свинини м'ясопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 24 січня 2020

Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна»

У сучасному світі харчова промисловість постійно розвивається, працюючи над створенням продуктів, які були б не тільки смачні, але й безпечні та корисні для споживачів. При досягненні цієї мети наукові дослідження та інновації є невід'ємною частиною процесу розроблення нових харчових продуктів. Компанія «Ch. Hansen Україна» – це транснаціональна б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна» 02 жовтня 2023

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів

На базі відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій»  відбулася  Всеукраїнська науково-практична конференція «Фахова передвища освіта України: здобутки наукової діяльності та освітнього процесу». У цьогорічній конференції взяли участь близько 50 дослідників із 15  закладів вищої та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів 28 квітня 2023