Н У Х Т

Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій

15 травня 2023

Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій

Наші здобувачі освіти продовжують займатися науковими дослідженнями. Зокрема, дослідження здобувача ступеня «доктор філософії» першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Мирослава Хоньківа присвячені отриманню наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій.

На перших етапах своєї наукової роботи дослідник займається оглядом масиву інформації по тематиці, базуючись на якій паралельно розроблює підходи проведення досліджень, апробує методики та ставить повноцінні експерименти.

Дослідження науковця є актуальними з огляду росту дефіциту селену у населення, і задля підвищення його споживання у біодоступній формі він пропонує використання молочнокислих бактерій здатних до утворення наночастинок селену у харчових і пробіотичних продуктах.

Протягом першого року аспірантури здобувач розглянув багато закордонних досліджень, виявив підходи та механізми, які лежать в основі перетворення неорганічного селеніту натрію в селен молочнокислими бактеріями. Маючи достатню кількість інформації, в лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології науковець розпочав селекцію активних продуцентів наночастинок селену та підбір поживних середовищ. Зараз для обраних представників проводяться дослідження щодо впливу концентрацій селеніту та деяких інших факторів на їх ріст і на ступінь перетворення в наночастинки селену.

Опублікований: 15-05-2023
Читайте також:
Виникнення та традиції святкування Хелловіну – здобувачі знайомляться з культурами англомовних країн

Вивчення англійської мови безпосередньо пов’язане із знайомством з культурами англомовних країн. Обговорення історії виникнення та традицій святкування Хелловіну – одна із багатьох можливостей прокачати свої мовні навички. Сьогодні студенти першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у цікавій дискусії, організованій доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виникнення та традиції святкування Хелловіну – здобувачі знайомляться з культурами англомовних країн 28 жовтня 2021

Страхування у туризмі – гостьовий лекторій, що не лишив байдужих

Найкращими виходять лекції, в які викладач вкладає не лише актуальні науково-дослідні досягнення, високий рівень професіоналізму, аналіз сучасного бачення проблеми, а й власний досвід – вкотре пересвідчилися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу і здобувачі освіти спеціальності «Туризм». Адже саме такою виявилася лекція професора ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Страхування у туризмі – гостьовий лекторій, що не лишив байдужих 06 грудня 2021

День вступника у вишиванці

Сьогодні, у День української вишиванки, в нашому університеті було людно й гамірно – понад 300 майбутніх вступників – старшокласники шкіл, ліцеїв, гімназій та старшокурсники фахових коледжів із усіх куточків України завітали на гостину у черговий День вступника НУХТ. За нашою доброю традицією зустрічали гостей тепло й сердечно, підготувавши багато...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вступника у вишиванці 15 травня 2025

Кулінарний досвід країн Європи з експерткою з королівського етикету опановували наші першокурсники

Здобувачі вищої освіти першого курсу спеціальності «Туризм» під час практичної роботи з дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» слухали ефір про англійські кулінарні традиції у передачі «У Своїй Тарілці» на радіо «Культура». Спікерка, шеф-кухарка та експертка з королівського етикету, авторка книги «Англійське Різдво. Ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарний досвід країн Європи з експерткою з королівського етикету опановували наші першокурсники 02 квітня 2021