Н У Х Т

Наукова молодь НУХТ підкорює Європу

21 листопада 2018

Наукова молодь НУХТ підкорює Європу

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв пишається багаторічною співпрацею із Факультетом харчової інженерії Університету «Штефан чел Маре» міста Сучави (Румунія). Партнери всіляко підтримують спільні наукові та освітні проекти, беруть участь у наукових заходах нашого університету і постійно сприяють участі наших студентів і науковців у наукових заходах свого навчального закладу.

Цього разу студенти і молоді вчені кафедри – аспірат Катерина Грінінг, магістранти Валентин Червоний і Андрій Анісімов, і студентка 3 курсу Марія Аліпатова  були запрошені до участі у Міжнародній науковій конференції, що працювала в Університеті «Штефан чел Маре» 15-16 листопада.

Ця конференція є авторитетними і визнаним у світі наукових заходом для молодих вчених. У ній беруть участь представники багатьох країн Європи та інших континентів. До наукового комітету конференції входять провідні вчені у галузі харчової науки з Румунії, Болгарії, Польщі, Угорщини, Молдови. Є там і наші представники – директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ, доцент Сергій Блаженко і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексій Губеня.  

Творча молодь із відповідальністю поставилася до достойного представлення нашого університету – участі у конференції передувала ґрунтовна підготовка. Кожний із учасників протягом тривалого періоду проводив наукові дослідження і опрацьовував їх. Дослідження нашої команди стосувались удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів, удосконалення теорії і практики процесу різання, підвищення ефективності процесу замішування тіста, а також вакуумного охолодження  хлібних виробів. Багато зусиль були направлені на підготовку доповіді та презентації англійською мовою.

Колеги тепло зустріли нашу делегацію, і створили всі умови для продуктивної роботи. Всі доповіді буди надзвичайно цікавими.

Поважне наукове журі, оцінивши понад 50 доповідей, нагородило наших представників – аспіранта Катерину Грінінг і студентку Марію Аліпатову дипломами 3 ступеня, а доповіді магістрантів Валентина Червоного і Андрія Анісімова були відзначені за особливу наукову цінність і новизну.

Крім роботи на конференції, її учасники познайомилися з лабораторною базою Факультету харчової інженерії, побували на заводі із виробництва морозива компанії BETTY ICE. Була також насичена культурна програма із відвідуванням історичних і культурних пам’яток перлини Південної Буковини - міста Сучави та його околиць.

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв щиро вдячний шановним колегам із Факультету харчової інженерії Університету «Штефан чел Маре» за високий рівень організації конференції та особливу увагу до молодих науковців нашого університету. 

Опублікований: 21-11-2018
Читайте також:
Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Крас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологічний тренінг – у тренді! 04 березня 2019

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників

Національний університет харчових технологій вітає усіх, хто став частиною його великої та дружньої родини! Пора вступних випробувань минула, і колишні абітурієнти тепер мають повне право носити горде звання студента НУХТ 30 серпня 2018 року факультет біотехнології та екологічного контролю радо зустрічав студентів першого курсу. Свято відбувалося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників 31 серпня 2018

Усі тонкощі вступу до університету студентам коледжів від фахівців кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Важлива роль у поповненні студентських рядів нашого університету належить випускникам коледжів і технікумів, де готують фахівців за спорідненими спеціальностями. Особливу увагу в цьому питанні приділяють тим навчальним закладам, які входять до структури НУХТ, адже навчання у них проводиться за узгодженими програмами, а до викладацької діяльності за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі тонкощі вступу до університету студентам коледжів від фахівців кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 лютого 2019

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації». На початку викладачка роз’яснила ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 березня 2024