Н У Х Т

Наука в основі всіх процесів

27 вересня 2021

Наука в основі всіх процесів

Випускник кафедри біотехнології і мікробіології  2018 року Валентин Моцар прочитав першокурсникам лекцію з дисципліни «Вступ до фаху». Валентин був головою студради факультету біотехнології та екологічного контролю, ще під час навчання займався науково-дослідною роботою, в т.ч. і на базі АТ «Фармак», нині він – інженер технологічної лабораторії центральної лабораторії фармацевтичної розробки АТ «Фармак».

Слухачі дізналися багато цікавого про флагмана вітчизняної фармацевтики. Зокрема, що наразі пріоритетним напрямком для компанії є R&D, й «Фармак» інвестує 30 млн EUR у будівництво інноваційного дослідницького R&D центру, де передбачається спеціальна локація для молодих учених не співробітників компанії, де вони зможуть займатися науковою діяльністю та створювати прототипи нових ліків.

Нагадаємо, у портфелі компанії майже 200 брендів. Принципи сталого розвитку впроваджені в усі сфери АТ «Фармак», і є основою його соціальної діяльності.

Крім того, лектор розповів про створення генеричних лікарських засобів, які пропонуються як альтернатива інноваційним препаратам. Вони містять ті ж активні інгредієнти, що й оригінальні інноваційні препарати, і, як правило, доступні в таких самих дозуваннях, як і оригінал: «Мезим»-«Панкреатин», «Но-шпа»-«Дротаверин». Генеричні компанії пропонують лікарські засоби за значно нижчими цінами, ніж виробники оригінальних препаратів, оскільки вони не займаються розробленням ліків «з нуля» та проведенням довготривалих дороговартісних токсикологічних і клінічних досліджень, які вже були проведені виробниками оригінальних ліків.

Валентин розповів першачкам і про те, як багаж знань, отриманих у нашому університеті дуже йому допоміг і полегшив опанування та виконання деяких робіт. Він відразу зауважив на необхідності вести активну діяльність під час навчання в університеті, підтримувати один одного. Надалі буде багато командних завдань і потрібно вміти комунікувати в суспільстві, адже ці навички знадобляться в колективі на майбутній роботі.

Першокурсники визнали, що такий спосіб навчання – дуже корисний і мотивуючий на подальше вивчення дисциплін майбутньої професії біотехнолога.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології, а також біотехнологи-першокурсники висловлюють щиру вдячність Валентину та з нетерпінням чекають на нові зустрічі!

Опублікований: 27-09-2021
Читайте також:
Майбутні фахівці з інжинірингу харчових та біотехнологічних виробництв знайомляться з «Olkom Group»

Компанія «Olkom Group» не потребує реклами. Проте, потребує фахівців з інжинірингу і звертає увагу на наших здобувачів освіти. Як лідер у впровадженні принципів ощадливого виробництва, «Olkom Group» також ділиться досвідом із нашими викладачами та вченими. Радіємо за здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці з інжинірингу харчових та біотехнологічних виробництв знайомляться з «Olkom Group» 07 листопада 2023

Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін узяла участь у роботі Вищої школи публічного управління

Нещодавно доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Людмила Приблуда взяла участь у роботі Вищої школи публічного управління, де ознайомила слухачів із особливостями вживання самостійних і службових частин мови під час укладання документів. Спікерка наголосила на тому, що саме текст є основним реквізитом, через який відбувається реалізація мети напи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін узяла участь у роботі Вищої школи публічного управління 07 квітня 2023

Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині

3 березня 2020 р. доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко відвідала професійно-технічний навчальний заклад № 46 с. Лазірки Оржицького району Полтавської області. У цьому навчальному закладі здійснюється підготовка фахівців харчового та сільськогосподарського напрямків, тож його випускники в подальшому можуть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині 04 березня 2020

Представники університету запрошуються на курс щодо грантової діяльності

У межах проєкту «Ініціатива Єднання» Cormack Consultancy Group оголошує набір на курс із отримання грантів для українських університетів. Курс реалізується за підтримки МОН і Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту. Мета навчальної програми – допомогти українським університетам у пошуку та залученні фінансових інструментів, а так...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники університету запрошуються на курс щодо грантової діяльності 28 липня 2022