Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Барвники для втамування спраги: натуральні барвники для пива та напоїв із низьким вмістом алкоголю» («Thirst Quenching Colors: Natural Colors for Beer & Low-ABV Beverages») від Beverage Industry.
Спікери вебінару – фахівці із розроблення барвників і харчових продуктів, менеджер NPD «Givaudan Sense Color» Ендрю Кендрік і старший науковий співробітник з розроблення продуктів «Givaudan Sense Color» Глен Дреер.
Фахівці запевнили слухачів, що світовий рух за низький рівень алкоголю зростає, тому багато споживачів звертаються до варіантів із меншим вмістом алкоголю, щоб втамувати спрагу, оскільки все більше усвідомлюють зв’язок між тим, що вони їдять і п’ють, і загальним станом здоров’я. Однак вони все ще жадають унікальних і захоплюючих вражень від слабоалкогольних напоїв. Натуральні кольори є ідеальним рішенням, щоб надати споживачам яскравий і захоплюючий досвід вживання алкоголю, і водночас відповідає вимогам категорії «уважне споживання». Окрім цього, вебінар дозволив слухачам детально ознайомитися з тим, як вибрати правильний колір для інноваційного продукту у технологічному процесі.
Викладачі кафедри дізналися про тенденції споживання алкоголю; найкращі натуральні барвники для напоїв із низьким вмістом алкоголю; як зовнішні чинники впливають на якість кольору пива та напоїв із низьким вмістом алкоголю. Отримана інформація стане у пригоді при читанні лекцій здобувачам освіти, веденні практичних і лабораторних занять, керівництві курсовими і кваліфікаційними проєктами, а також у наукових дослідженнях.
Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції висловлює подяку спікерам за фаховий захід.