Триває стажування доцентки кафедри технології консервування Катерини Рубанки за програмою мобільності викладачів ERASMUS+ Teaching Staff Mobility в Uniwersytet Rzeszowski (Жешув, Польща).
Викладачка розповіла студентам і викладачам Жешувського університету про НУХТ і наші потужні наукові школи, напрями наукових досліджень і заходи та платформи для апробації наукових результатів наших учених і здобувачів освіти – наукові журнали НУХТ, що індексуються міжнародними наукометричними базами, та щорічні всеукраїнські і міжнародні науково-практичні й науково-технічні конференції, які збирають широке коло визнаних фахівців і молодих учених.
У рамках стажування Катерина Рубанка провела низку лабораторних занять для студентів першого курсу. А також спільно з польськими колегами здійснила комплекс досліджень по аналізу властивостей екстрактів із рослинної сировини.
Викладачка вже підводить перші підсумки – порівняла досвід обох країн щодо особливостей навчального процесу, освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти, переліку вибіркових та обов'язкових дисциплін для студентів напряму навчання «Food technologies and nutrition», оформлення кваліфікаційних робіт, проведення лабораторних робіт тощо.
Спільна робота у рамках академічної мобільності сприяє обміну досвідом, професійному зростанню викладачів і розвитку університету.