Н У Х Т

Наші екологи взяли участь у Водному форумі

02 жовтня 2023

Наші екологи взяли участь у Водному форумі

26 та 27 вересня 2023 року відбулися заходи Водного форуму «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи», організованого Асоціацією професіоналів довкілля PAEW, Офісрм сталих рішень, Геологічною інвестиційною групою.

Питання водопостачання сьогодні актуальне, як ніколи. Через трагедію на Каховській ГЕС, через постійні обстріли водопостачальної інфраструктури, через забруднення річок ускладнюється водопостачання багатьох міст нашої країни та погіршується якість питної води. Як сказала у вітальному слові очільниця PAEW Людмила Циганок: «Заплющте очі та уявіть, що ви повернулись додому, а води нема. Взагалі нема». І сьогодні це реальні ризики, з якими може зіткнутися кожен із нас.

У роботі Водного форуму взяли участь викладачки кафедри екології та екоменеджменту Оксана Ничик і Наталія Бублієнко, а також бакалаври освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» та магістранти освітньої програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит».

На форумі були обговорені нагальні проблеми у галузі водної безпеки. Змістовні та цікаві доповіді і презентації зробили знані фахівці, серед яких радник Програми ООН із захисту навколишнього середовища (UNEP Disasters and Conflicts) Михайло Малков («Вода під призмою продовольчої безпеки України»); президент «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький («Взаємодія водоканалів, бізнесу та громад у збереженні води. Яка ситуація у 2023 році? Модернізація водоканалів: як запустити реформи?»); засновниця ТОВ «Геологічна інвестиційна група» Ірина Супрун («Інвестиції у проєкти з пошуку та видобування підземних вод: перспективи й необхідність»); віце-президентка Асоціації професіоналів довкілля PAEW Людмила Хоміч («Досвід громад в збережені і відновленні води. Збереження водно-болотних угідь. Негативний кейс громад і як виправити ситуацію»); віце-президентка Асоціації професіоналів довкілля PAEW з військової екології та відновлення екосистем Валентин Щербина («Основні аспекти впливу воєнних дій на водність регіону (на прикладі Київського Полісся). Альбом готових рішень для громад») та багато інших.

Опублікований: 02-10-2023
Читайте також:
Одинадцятикласники Технічного ліцею м. Києва досконально розібралися, як отримати додаткові бали при вступі до НУХТ

Цьогоріч вступники до НУХТ можуть отримати додаткові бали (від 1 до 20) до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, взявши участь у всеукраїнських олімпіадах Національного університету харчових технологій. Олімпіади проводяться з біології, географії, математики, фізики і хімії. Нараз триває дистанційний (перший) тур олімпіад. 9 лютог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одинадцятикласники Технічного ліцею м. Києва досконально розібралися, як отримати додаткові бали при вступі до НУХТ 12 лютого 2018

Вирішення важливих питань сьогодення сфери гостинності під час виїзного засідання кафедри готельно-ресторанної справи

Важливою складовою освітнього процесу з підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності J2/241 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»/«Готельно-ресторанна справа» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» є плідна співпраця викладачів кафедри готельно-ресторанної справи з фахівцями-практиками сфери гостинності у різних напрямках. Зокрема при ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вирішення важливих питань сьогодення сфери гостинності під час виїзного засідання кафедри готельно-ресторанної справи 14 жовтня 2025

Роль англійської мови у сучасному житті з’ясовували студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася студентська конференція «Роль англійської мови у сучасному житті», до участі в якій були залучені студенти першого і другого курсів. Заключна частина конференції була присвячена підведенню підсумків участі студентів коледжу в різних освітніх конкурсах та олімпіадах. Зокрема, у Всеукраїнськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роль англійської мови у сучасному житті з’ясовували студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 07 травня 2018

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

7 грудня 2021 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в онлайн-режимі відвідали вебінар «Ігристі вина: з чим поєднувати та як подавати» від головного сомельє «METRO Cash&Carry Ukraine», найкращого сомельє України 2014 року та члена Асоціації сомельє України Олексія Гіжко. Сомельє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 08 грудня 2021