Н У Х Т

Наші біотехнологи на міжуніверситетській лекції від науковиці Кембриджського університету (Великобританія)

19 грудня 2022

Наші біотехнологи на міжуніверситетській лекції від науковиці Кембриджського університету (Великобританія)

Останнім часом в нашому університеті міжуніверситетські гостьові лекції стають мейнстримом. Днями, незважаючи на тривоги та екстрені відключення світла викладачі кафедри біотехнології і мікробіології і здобувачі спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» приєдналися до міжуніверситетської гостьової лекції НУХТ – Львівський національний університет ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького «Стовбурові клітини та їх ієрархія. Пошуки ідеального джерела стовбурових клітин в організмі людини і тварин», яку люб’язно зголосилася прочитати старша трансгенна технологиня Департаменту генетики Кембриджського університету (Великобританія), докторка Алла Мадіч.

Пані Алла впевнена, що, не зважаючи на труднощі військового часу, важливо підтримувати українців, показати їм, що вони не самі, світ знає і підтримує їх, і життя триває, і перспектива цього майбутнього життя – європейська.

Учасники зустрічі мали змогу почути від спікерки інформацію з найновіших наукових джерел – публікацій, винаходів і власних досліджень та наукових розробок у напрямку стовбурових клітин.

Прослухавши лекцію щодо стовбурових клітин і про дійсно вражаючі дослідження для пошуку їх ідеального джерела в організмі людини і тварин, слухачі вкотре переконалися, який дивовижний світ такої таємничої матерії як клітина.

Лекторка розповіла та продемонструвала не лише загальну інформацію про стовбурові клітини та їх типи, а й розглянула насущні складнощі освітніх програм і наукових розробок у цій сфері разом із можливими рішеннями, оскільки наука про стовбурові клітини є доволі важкою для сприйняття та наповнена незнайомою термінологією через свою новизну, а також є не популяризованою і не достатньо доступною, як у наукових закладах, так і у медіа сфері. Тому, пані Алла зауважила на низці спеціальних програм, участі у міжнародних конференціях, воркшопах, тренінгах, які б слугували просвітом для цієї теми, чим заохотила багатьох слухачів.

Особливо здобувачів вразив дослід, у якому професорка разом із колегами змогли виростити мишей буквально з волосяних фолікул, шматочків шкіри, м’язових і кісткових тканин, що здавалося б чимось фантастичним, але ні – це реальність!

Стовбурові клітини – це інновація, сфера майбутнього для усього живого на планеті, яка впевнено розвивається маленькими кроками до наукових звершень, розвіюючи усі можливі міфи та помилкові судження, чому дуже допомагають такі віддані своїй справі висококласні спеціалісти, як пані Алла.

Здобувачі освіти щиро вдячні за таку чудову лекцію спікерці та організаторам, які справді допомагають залучати молодь до новітньої науки.

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися

Цього року навчальний рік для магістрантів освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» почався у незвичному режимі – без традиційних привітань від викладачів кафедри на лекційних заняттях. Проте, студенти мали нагоду зустрітися у форматі zoom-відеоконференції із гарантом освітньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися 18 вересня 2020

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології-2019»

1 листопада в університеті відбувся перший етап освітнього проекту «Харчові технології-2019», ініційованого Фондом Бориса Колеснікова. Конкурсантів щиро привітали та побажали наснаги й успіху проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва і голова експертної комісії конкурсу, професор кафедри біотехнології продуктів бродіння ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології-2019» 01 листопада 2018

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

27 та 28 травня відбулися онлайн-консультації завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професора Олександри Нєміріч з дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM. Під час консультацій здобувачі були озна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 травня 2020