Н У Х Т

Наші біотехнологи на міжуніверситетській лекції від науковиці Кембриджського університету (Великобританія)

19 грудня 2022

Наші біотехнологи на міжуніверситетській лекції від науковиці Кембриджського університету (Великобританія)

Останнім часом в нашому університеті міжуніверситетські гостьові лекції стають мейнстримом. Днями, незважаючи на тривоги та екстрені відключення світла викладачі кафедри біотехнології і мікробіології і здобувачі спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» приєдналися до міжуніверситетської гостьової лекції НУХТ – Львівський національний університет ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького «Стовбурові клітини та їх ієрархія. Пошуки ідеального джерела стовбурових клітин в організмі людини і тварин», яку люб’язно зголосилася прочитати старша трансгенна технологиня Департаменту генетики Кембриджського університету (Великобританія), докторка Алла Мадіч.

Пані Алла впевнена, що, не зважаючи на труднощі військового часу, важливо підтримувати українців, показати їм, що вони не самі, світ знає і підтримує їх, і життя триває, і перспектива цього майбутнього життя – європейська.

Учасники зустрічі мали змогу почути від спікерки інформацію з найновіших наукових джерел – публікацій, винаходів і власних досліджень та наукових розробок у напрямку стовбурових клітин.

Прослухавши лекцію щодо стовбурових клітин і про дійсно вражаючі дослідження для пошуку їх ідеального джерела в організмі людини і тварин, слухачі вкотре переконалися, який дивовижний світ такої таємничої матерії як клітина.

Лекторка розповіла та продемонструвала не лише загальну інформацію про стовбурові клітини та їх типи, а й розглянула насущні складнощі освітніх програм і наукових розробок у цій сфері разом із можливими рішеннями, оскільки наука про стовбурові клітини є доволі важкою для сприйняття та наповнена незнайомою термінологією через свою новизну, а також є не популяризованою і не достатньо доступною, як у наукових закладах, так і у медіа сфері. Тому, пані Алла зауважила на низці спеціальних програм, участі у міжнародних конференціях, воркшопах, тренінгах, які б слугували просвітом для цієї теми, чим заохотила багатьох слухачів.

Особливо здобувачів вразив дослід, у якому професорка разом із колегами змогли виростити мишей буквально з волосяних фолікул, шматочків шкіри, м’язових і кісткових тканин, що здавалося б чимось фантастичним, але ні – це реальність!

Стовбурові клітини – це інновація, сфера майбутнього для усього живого на планеті, яка впевнено розвивається маленькими кроками до наукових звершень, розвіюючи усі можливі міфи та помилкові судження, чому дуже допомагають такі віддані своїй справі висококласні спеціалісти, як пані Алла.

Здобувачі освіти щиро вдячні за таку чудову лекцію спікерці та організаторам, які справді допомагають залучати молодь до новітньої науки.

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистила дисертаційну роботу

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмили Черниш. Дисертаційна робота «Використання високобілкової рослинної сировини у технології хлібобулочних виробів спеціального дієтичного споживання» виконана під керівництвом доцента к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистила дисертаційну роботу 15 лютого 2018

Козацьке завзяття у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся традиційний військово-спортивний захід «Козацьке завзяття», присвячений Дню захисника України та Дню українського козацтва. Почесним гостем свята був випускник коледжу, учасник бойових дій в АТО Віталій Тараненко. Учасників заходу привітав директор коледжу Юрій Барилюк, який побажав миру Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Козацьке завзяття у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 11 жовтня 2019

Із міжнародними експертами гастрономічного туризму поспілкувалися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу продовжують підвищувати свою кваліфікацію в онлайн-форматі. Цього разу слухали міжнародних експертів гастрономічного туризму на ZOOM-конференції «Food Travel Talk», яка відбулася 15 червня 2020 р. у Лондоні. Спікером заходу був автор і засновник Всесвітньої асоціації туристичних подорожей та сві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із міжнародними експертами гастрономічного туризму поспілкувалися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 16 червня 2020

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся круглий стіл «Целіакія: проблеми та актуальні питання їх вирішення». Захід був організований із метою обговорення ключових тем щодо сучасних тенденцій та основних проблем розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні. Його ініціатори – д.т.н., професорка Наталія Фролова, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку ринку харчової продукції без глютену в Україні обговорили наші науковці з колегами 02 липня 2021