Н У Х Т

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

01 квітня 2022

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

1 квітня 2022 року відбувся онлайн-брифінг щодо вступної кампанії в 2022 році в умовах війни та подолання її наслідків за участю міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина, головчині підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної, генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олега Шарова.

Міністр освіти і науки Сергій повідомив, що цьогоріч у зв’язку з війною і подоланням її наслідків, напрацьована інша модель вступу до закладів вищої освіти.

У 2022 році буде проведений Національний мультипредметний тест (НМТ) для здобуття вищої освіти. Він відбуватиметься у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок із цих предметів.

Для вступу на бакалаврат будуть потрібні результати тесту, мотиваційний лист і заява. Подання документів і підтвердження місця навчання здійснюватиметься через інтернет.

Для вступу до коледжів і ЗВО для деяких спеціальностей буде проведений творчий конкурс.

Для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра передбачається проведення спрощених аналогів ЄВІ, ЄФВВ – магістерського комплексного тесту (МКТ) для спеціальностей «Право»,  «Міжнародне право» та магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей, які будуть проводитись подібно до НМТ. Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами фахового іспиту в закладі освіти.

В інших важливих питаннях будуть максимально збережені усталені правила та схеми організації роботи. Адресне розміщення бюджетних місць, широкий конкурс, відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, вступ для здобуття другої освіти, подання 5 заяв на бюджетні місця та до 20 заяв у цілому тощо будуть реалізовуватися відповідно до раніше ухвалених рішень.

Більш докладно все буде описано в нових нормативних документах разом зі строками проведення вступної кампанії, які. можуть змінюватись у разі несприятливої безпекової ситуації. Зараз наша Приймальна комісія чекає на оновлені нормативні документи. Слідкуйте за повідомленнями на нашому сайті.

Опублікований: 01-04-2022
Читайте також:
Виїзний івент з майстер-класом від колективу кафедри готельно-ресторанної справи

До ліцею № 101 Шевченківського району м. Києва завітав профорієнтаційний квартет викладачів кафедри готельно-ресторанної справи: старшої викладачки Аліни Ковтун, доцентки Асьят Абрамової, асистента і відповідального за профорієнтаційну роботу кафедри Андрія Собіна, старшої викладачки і заступниці декана факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка по р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзний івент з майстер-класом від колективу кафедри готельно-ресторанної справи 20 грудня 2024

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова прочитала відкриту лекцію на тему «Міжнародні стандарти, що встановлюють вимоги до систем управління безпечністю органічних харчових продуктів» для магістрантів 1 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітньо-професійної програми «Технології орга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 травня 2025

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачки кафедри готельно-ресторанної справи, лекторки дисциплін Ольга Пушка і Олена Шидловській постійно прагнуть до удосконалення освітнього процесу і поруч з традиційними формами занять впроваджують сучасні навчальні технології. Тож у рамках вивчення дисциплін «Барна справа та організація роботи сомел’є» і «Ресторанна справа» відбулися виїзні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи 17 вересня 2021

№10 журналу «Вища школа» – присвячений нашому університету

Вийшов друком №10 журналу «Вища школа». Він присвячений, зокрема, 135-річчю заснування нашого університету, що відзначалося у жовтні 2019-го. Матеріали, розміщені у журналі, місять інформацію про історію й сьогодення нашого вишу. Крім того, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва та помічник проректора з психологічної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

№10 журналу «Вища школа» – присвячений нашому університету 20 грудня 2019