Н У Х Т

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

01 квітня 2022

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

1 квітня 2022 року відбувся онлайн-брифінг щодо вступної кампанії в 2022 році в умовах війни та подолання її наслідків за участю міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина, головчині підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної, генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олега Шарова.

Міністр освіти і науки Сергій повідомив, що цьогоріч у зв’язку з війною і подоланням її наслідків, напрацьована інша модель вступу до закладів вищої освіти.

У 2022 році буде проведений Національний мультипредметний тест (НМТ) для здобуття вищої освіти. Він відбуватиметься у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок із цих предметів.

Для вступу на бакалаврат будуть потрібні результати тесту, мотиваційний лист і заява. Подання документів і підтвердження місця навчання здійснюватиметься через інтернет.

Для вступу до коледжів і ЗВО для деяких спеціальностей буде проведений творчий конкурс.

Для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра передбачається проведення спрощених аналогів ЄВІ, ЄФВВ – магістерського комплексного тесту (МКТ) для спеціальностей «Право»,  «Міжнародне право» та магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей, які будуть проводитись подібно до НМТ. Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами фахового іспиту в закладі освіти.

В інших важливих питаннях будуть максимально збережені усталені правила та схеми організації роботи. Адресне розміщення бюджетних місць, широкий конкурс, відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, вступ для здобуття другої освіти, подання 5 заяв на бюджетні місця та до 20 заяв у цілому тощо будуть реалізовуватися відповідно до раніше ухвалених рішень.

Більш докладно все буде описано в нових нормативних документах разом зі строками проведення вступної кампанії, які. можуть змінюватись у разі несприятливої безпекової ситуації. Зараз наша Приймальна комісія чекає на оновлені нормативні документи. Слідкуйте за повідомленнями на нашому сайті.

Опублікований: 01-04-2022
Читайте також:
Хто найрозумніший з’ясували здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю

Завдяки своєму розуму людина перетворилася зі звичайного примата на володаря світу,  збудувала сучасну цивілізацію, підвищила тривалість свого життя й поборола більшість хвороб. Але як виміряти інтелект окремо взятої людини. На факультеті біотехнології та екологічного контролю знайшли метод – гра «Найрозумніший»! Переможцями цього інтелектуальног...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто найрозумніший з’ясували здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю 15 листопада 2021

Підготовка до виборів ректора університету триває

3 березня відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки до виборів ректора НУХТ. На початку засідання голова Оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий проінформував членів Оргкомітету про те, що розроблені положення щодо організації виборів погоджені Профкомом НУХТ, затверджені вченою радою університету, введені у дію нака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до виборів ректора університету триває 03 березня 2020

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, а також виявлення обдарованої молоді, розвиток її потенціалу, виховання у молодого покоління шанування мови, традицій свого народу та підвищення рівня мовної освіти в Україні. Оргкомітет щиро баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка 21 листопада 2023

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб»

20 листопада на запрошення доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій гостьову лекцію «Організація хімічної лабораторії відповідно до вимог GMP (на прикладі ТОВ «Біотестлаб») прочитала завідувачка лабораторії фізико-хімічного контролю якості ТОВ «Біотестлаб», випускниця університету ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб» 23 листопада 2023