Н У Х Т

Нанотехнології: лекція від професіонала

18 березня 2024

Нанотехнології: лекція від професіонала

Магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», які у весняному семестрі обрали вибіркові дисципліни «Нанобіотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Оксаною Скроцькою відвідали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), професора Юрія Гогоці.

Лекція стосувалась наноматеріалів максенів (Mxenes), відкритих лише у 2011 році. До речі, винахідником максенів і є Юрій Гогоці. Mxenes – це двовимірний наноматеріал, який складається з шарів металу і вуглецю, що чергуються між собою. Він має високу електропровідність, тому може використовуватися у різних галузях (напівпровідники, електронні пристрої, сенсори). А у 2021 році було продемонстровано можливість використання максенів у процесі діалізу крові.

Такі онлайн-лекції – це унікальна можливість поглибити своє розуміння передових наноматеріалів та їх застосування в майбутніх технологіях завдяки досвіду всесвітньо відомого експерта, який люб'язно поділився своїми знаннями та напрацюваннями. Лекція читалась англійською мовою, оскільки на ній були присутні слухачі не лише з України, а також наукові представники інших країн. Така практика є досить корисною для здобувачів усіх рівнів, оскільки досвід сприйняття ділової, наукової, досить специфічної інформації іноземною мовою, збагачує вміння та навички, а також забезпечує впевненість у своєму професійному майбутньому на світовому рівні.

Наші слухачі висловлюєють подяку лектору Юрію Гогоці та організатору лекції – Сумському державному університету за таку цікаву та пізнавальну подію!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США

25 листопада 2021 року у групі МН-1-7p старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Алла Щеглова провела практичне заняття, присвячене Дню подяки (Thanksgiving Day). Здобувачі мали змогу ознайомитися з історією свята та його сучасними традиціями. День подяки – державне загальнонародне свято США щорічно святкують у че...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації про святкові традиції США 26 листопада 2021

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст»

23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст» 27 травня 2019

Корисний майстер-клас для майбутніх вступників

18 січня 2019 року викладач спецдисциплін Сумського коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Олександр Лисенко провів майстер-клас «Обслуговування комп’ютера в домашніх умовах» для учнів 9-х класів КУ ЗОШ №26. Фахівець показав, як провести найпростіше обслуговування домашнього ПК: почистити його від пилу та бруду, замінити термопасту, змас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний майстер-клас для майбутніх вступників 21 січня 2019

Важливі пріоритети оговорюють наші викладачі зі старшокурсниками коледжів

Весна набирає обертів, українські воїни боронять Європу і героїчно чинять опір рашистам, а міцний тил продовжує працювати на перемогу. Працюємо і ми. Колектив НУХТ не допускає й думки і не має морального права відчути слабкість та закрити очі на освіту. Навпаки, зараз час для звершень. Працюємо на майбутню відбудову і процвітання України. Про ці в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі пріоритети оговорюють наші викладачі зі старшокурсниками коледжів 03 травня 2022