Н У Х Т

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

26 грудня 2017

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот.

Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, патоки, спирту, борошна, крупи та багато іншого, є надзвичайно перспективною культурою в Україні через високу посухостійкість, врожайність і стабільний попит на експорт.

Під час доповіді Юлія Приходько представила характеристику хімічного складу та крупності частинок борошна з сорго, рису та кукурудзи, особливістю яких є відсутність білків, що утворюють клейковину, а саме гліадинової фракції. Таке борошно дозволено використовувати для виготовлення безглютенової продукції для хворих на целіакію. Автором також були наведені дані досліджень вуглеводно-амілазного комплексу та активності амілотітичних і протеолітичних ферментів борошна сорго. Завершилася презентація характеристикою хлібних виробів, виготовлених на основі дослідних зразків борошна.

Використання борошна сорго з метою розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію сьогодні є досить актуальним завданням, що викликало у викладачів кафедри підвищений інтерес та жваве обговорення під час семінару.

Опублікований: 26-12-2017
Читайте також:
Насичене засідання вченої ради університету

27 лютого відбулося планове засідання вченої ради університету. За традицією голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з урочистостей. Оплесками привітали членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями, а також завідувачку відділу аспірантури і докторантури Наталію Касаткіну, якій була вручена Почесна грамота, і доцента кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичене засідання вченої ради університету 27 лютого 2020

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна» 01 грудня 2021

Професор кафедри гуманітарних дисциплін – лауреат ІІІ Всеукраїнського бібліотечного «Бібліографічного рейтингу»

Професор кафедри гуманітарних дисциплін Оксана Силка стала лауреатом ІІІ Всеукраїнського бібліотечного «Бібліографічного рейтингу» за роботу «Курас Іван Федорович. Бібліографічний покажчик» (Черкаси, 2019), а покажчик «Реєнт Олександр Петрович. Бібліографічний покажчик» (Київ, 2019) увійшов третім до топ-10 кращих біографічних видань України за 201...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри гуманітарних дисциплін – лауреат ІІІ Всеукраїнського бібліотечного «Бібліографічного рейтингу» 19 травня 2020

Скарбничка нагород НУХТ поповнилася ще одним Гран-прі і почесним званням

Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та Товариство «Знання» України провели рейтинговий конкурс серед вищих навчальних закладів країни. НУХТ неодноразово здобував найвищі нагороди у різних номінаціях цього престижного фахового рейтингу. Квітень 2018-го ознаменувався отриманням Гран-прі у номінації «Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Скарбничка нагород НУХТ поповнилася ще одним Гран-прі і почесним званням 19 квітня 2018