Н У Х Т

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

26 грудня 2017

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот.

Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, патоки, спирту, борошна, крупи та багато іншого, є надзвичайно перспективною культурою в Україні через високу посухостійкість, врожайність і стабільний попит на експорт.

Під час доповіді Юлія Приходько представила характеристику хімічного складу та крупності частинок борошна з сорго, рису та кукурудзи, особливістю яких є відсутність білків, що утворюють клейковину, а саме гліадинової фракції. Таке борошно дозволено використовувати для виготовлення безглютенової продукції для хворих на целіакію. Автором також були наведені дані досліджень вуглеводно-амілазного комплексу та активності амілотітичних і протеолітичних ферментів борошна сорго. Завершилася презентація характеристикою хлібних виробів, виготовлених на основі дослідних зразків борошна.

Використання борошна сорго з метою розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію сьогодні є досить актуальним завданням, що викликало у викладачів кафедри підвищений інтерес та жваве обговорення під час семінару.

Опублікований: 26-12-2017
Читайте також:
Ефективний екоменеджмент опановують магістри спеціальності «Туризм»

Магістри спеціальності «Туризм» разом із доценткою кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою в рамках вивчення дисципліни «Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС» успішно пройшли навчання у Міжнародній Зимовій Школій Жана Моне: Університет – Школі «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України». Пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективний екоменеджмент опановують магістри спеціальності «Туризм» 07 лютого 2022

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення

31 січня 2017 року у Полтавському коледжі харчових технологій  нашого університету відбувся випускний вечір студентів комп'ютерно-технологічного відділення. Щасливої долі та успіхів у професійній діяльності побажав випускникам директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш і  вручив їм дипломи молодшого спеціаліста. Вісім студентів – Анге...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення 01 лютого 2017

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна»

Напередодні Дня Святого Миколая Чудотворця кожна людина має можливість від щирого серця виконати свій душевний обов’язок,  допомогти тим, хто особливо потребує уваги та любові. Не один рік студенти-волонтери Вінницького коледжу нашого університету беруть участь у благодійній програмі  ГО «Сонячна країна» – «Святі дива Миколая». З 12 по 14 грудня ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна» 22 грудня 2018

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Здобувачі освіти НУХТ мають можливість користуватися потужностями Проблемної науково-дослідної лабораторії та Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування». Зокрема заняття з дисципліни «Екологічна модернізація виробництва» для магістрантів освітньо-професійної прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 24 травня 2024