Н У Х Т

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

26 грудня 2017

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот.

Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, патоки, спирту, борошна, крупи та багато іншого, є надзвичайно перспективною культурою в Україні через високу посухостійкість, врожайність і стабільний попит на експорт.

Під час доповіді Юлія Приходько представила характеристику хімічного складу та крупності частинок борошна з сорго, рису та кукурудзи, особливістю яких є відсутність білків, що утворюють клейковину, а саме гліадинової фракції. Таке борошно дозволено використовувати для виготовлення безглютенової продукції для хворих на целіакію. Автором також були наведені дані досліджень вуглеводно-амілазного комплексу та активності амілотітичних і протеолітичних ферментів борошна сорго. Завершилася презентація характеристикою хлібних виробів, виготовлених на основі дослідних зразків борошна.

Використання борошна сорго з метою розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію сьогодні є досить актуальним завданням, що викликало у викладачів кафедри підвищений інтерес та жваве обговорення під час семінару.

Опублікований: 26-12-2017
Читайте також:
Актуальні дослідження наших науковців презентовано на черговій міжнародній конференції

Науковий прогрес і розвиток суспільства в цілому неможливий без активного обміну інформацією та знаннями. Для науки і виробництва таким зручним і ефективним майданчиком комунікації є різноманітні конференції, де представники промисловості можуть поділитися своїми проблемами і практичними спостереженнями, а науковці — розповісти про актуальні здобут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні дослідження наших науковців презентовано на черговій міжнародній конференції 25 вересня 2024

Дистанційна профорієнтація від біотехнологів

І у нинішніх, карантинних, реаліях профорієнтаційний сектор факультету біотехнології та екологічного контролю спільно з викладачами кафедри біотехнології і мікробіології розробляє нові методи заохочення майбутніх студентів до вступу на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» – спеціальність майбутнього. Голова сектору Ганна Ярова та її з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційна профорієнтація від біотехнологів 29 квітня 2020

Професійно зростають та вдосконалюються викладачі кафедри економіки і права

Доценти кафедри економіки і права успішно пройшли підвищення кваліфікації в межах програми «FEB-2025» від Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного на тему «Дослідження соціально-економічних систем». Навчання тривало два тижні зі щоденними заняттями та завданнями й включало два модулі – «Аналітика соціально-еко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійно зростають та вдосконалюються викладачі кафедри економіки і права 07 травня 2025

В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру

У нашому університеті завершується друга, остання сесія вступних випробувань для вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання (крім тих вступників, що вступали цього року на спеціальності, де необхідно було складати вступні випробування за технологією ЗНО). 2 серпня вступники, що вступають за інш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті фінішують вступні випробування для вступників в магістратуру і аспірантуру 06 серпня 2018