Н У Х Т

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю

20 лютого 2017

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю

У зв’язку із загостренням екологічних проблем на території нашої держави, на виробництві все гостріше постає питання про пошук висококваліфікованого спеціаліста-еколога.

Тож не дарма, з року в рік на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувається випуск магістрів-екологів, які своєю діяльністю можуть перешкодити утворенню шкідливих токсичних речовин на виробництві, з метою запобігання негативному впливу на навколишнє природне середовище.

15-16 лютого на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувся ще один захист дипломних робіт. Випускників привітали члени Державної екзаменаційної комісії (ДЕК): старший науковий співробітник Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України Лідія Купчик (голова), завідувач кафедри біохімії та екологічного контролю Олена Семенова, професор Ігор Якименко, доценти Наталія Бублієнко та Оксана Ничик. На захисті також були присутні наукові керівники дипломних проектів.

Теми магістерських робіт передбачали вивчення ряду екологічних проблем, зокрема і забруднення атмосфери та водних басейнів у результаті роботи харчових підприємств, дія іонізуючого та неіонізуючого випромінювання на біологічні системи, шляхи модернізації очисних споруд на підприємствах та ін.

Під час підготовки робіт були залучені ряд підприємств, зокрема ПАТ «Київська макаронна фабрика», ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат», ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика», Канівська філія ТОВ «Клуб Сиру» та ін.

Члени ДЕК відзначили високий рівень представлених робіт, вміння магістратів застосовувати набуті в університеті теоретичні знання для вирішення конкретних питань на виробництві.

Вітаємо магістрів із успішним захистом дипломів і бажаємо їм успіхів у обраній професії!

Опублікований: 20-02-2017
Читайте також:
Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся щорічний захід, присвячений перегляду освітніх програм підготовки здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». На розширеному засіданні робочих груп до перегляду були представлені: міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Lean-виробництво харчової продукції» підготовки магістра за спеціа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ 30 січня 2023

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa

17 вересня здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна» справа разом зі своїми викладачами випускової кафедри і наставниками відвідали перший день наймасштабнішої події сфери HoReCa – Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2024. Наші студенти мали можливість познайомитися з новими трендами індустрії гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa 18 вересня 2024

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології-2019»

1 листопада в університеті відбувся перший етап освітнього проекту «Харчові технології-2019», ініційованого Фондом Бориса Колеснікова. Конкурсантів щиро привітали та побажали наснаги й успіху проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва і голова експертної комісії конкурсу, професор кафедри біотехнології продуктів бродіння ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології-2019» 01 листопада 2018

Цікаво про важливе

Викладачі університету продовжують готуватися до конкурсу на заміщення вакантних посад, оголошеного по університету 12 жовтня, тож на усіх кафедрах тривають планові відкриті лекції в різних форматах. Зокрема, на кафедрі економіки і права тиждень, що університет працював офлайн, закінчився відкритим лекційним заняттям доцентки Людмили Закревської д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво про важливе 19 жовтня 2020