Н У Х Т

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю

20 лютого 2017

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю

У зв’язку із загостренням екологічних проблем на території нашої держави, на виробництві все гостріше постає питання про пошук висококваліфікованого спеціаліста-еколога.

Тож не дарма, з року в рік на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувається випуск магістрів-екологів, які своєю діяльністю можуть перешкодити утворенню шкідливих токсичних речовин на виробництві, з метою запобігання негативному впливу на навколишнє природне середовище.

15-16 лютого на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувся ще один захист дипломних робіт. Випускників привітали члени Державної екзаменаційної комісії (ДЕК): старший науковий співробітник Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України Лідія Купчик (голова), завідувач кафедри біохімії та екологічного контролю Олена Семенова, професор Ігор Якименко, доценти Наталія Бублієнко та Оксана Ничик. На захисті також були присутні наукові керівники дипломних проектів.

Теми магістерських робіт передбачали вивчення ряду екологічних проблем, зокрема і забруднення атмосфери та водних басейнів у результаті роботи харчових підприємств, дія іонізуючого та неіонізуючого випромінювання на біологічні системи, шляхи модернізації очисних споруд на підприємствах та ін.

Під час підготовки робіт були залучені ряд підприємств, зокрема ПАТ «Київська макаронна фабрика», ПАТ «Ватутінський м’ясокомбінат», ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика», Канівська філія ТОВ «Клуб Сиру» та ін.

Члени ДЕК відзначили високий рівень представлених робіт, вміння магістратів застосовувати набуті в університеті теоретичні знання для вирішення конкретних питань на виробництві.

Вітаємо магістрів із успішним захистом дипломів і бажаємо їм успіхів у обраній професії!

Опублікований: 20-02-2017
Читайте також:
Гостьова онлайн-лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-туристичного та ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка продовжує добру традицію щодо проведення гостьових лекцій у онлайн-форматі. У рамках вивчення здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 31 жовтня 2023

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи

Теоретичні знання – невід’ємна складова практичних навичок майбутнього спеціаліста. Особливо важливими для інженерів усіх напрямів підготовки є основи хімічних процесів, що відбуваються під час виробництва харчової продукції. Такі вкрай необхідні знання отримали здобувачі другого курсу спеціальності 101 «Екологія і екоменеджмент» на відкритій лекці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи 14 квітня 2021

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику

Серед інших розпочалася виробнича та переддипломна практика у магістрантів ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. У цьому році здобувачі були направлені на підприємства міста Києва: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь» та Інститут продовольчих ресурсів Національної а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику 07 вересня 2020

Movie Club повертається

Кафедра іноземних мов професійного спрямування відновила роботу свого славнозвісного Movie Club. І початок, який співпав зі святом Halloween 31 жовтня, поклав мультфільм «Таємниця Коко». Події мультфільму відбуваються переважно в країні мертвих, де хлопець Мігель шукає свого предка – відомого співака Ернесто де ля Круза, щоб отримати дозвіл займати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Movie Club повертається 01 листопада 2019