Н У Х Т

На шляху удосконалення освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

12 лютого 2024

На шляху удосконалення освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

На розширеному засіданні кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, модерованому завідувачкою кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною, було детально проаналізовано результати локального моніторингу освітньо-професійних програм (ОПП) «Прикладна механіка» для обох освітніх ступенів – «бакалавр» і «магістр». Цей аналіз ґрунтувався на матриці SWOT, яка дозволяє оцінити сильні та слабкі сторони програм, а також можливості та загрози, з якими вони стикаються.

Гаранти ОПП – бакалаврської Сергій Токарчук і магістерської Костянтин Васильківський – представили порівняльні таблиці з візуалізацією результатів SWOT-аналізу для обох ступенів. Таблиці чітко окреслили ключові аспекти програм, які потребують покращення, а також ті, які вже є їх сильними сторонами.

Представник стейкхолдерів, директор ТОВ «ТАС ЕВОТЕК» Денис Пригодій підкреслив важливість практичної підготовки здобувачів освіти, розширення сучасних методів навчання, доопрацювання напрямків підготовки здобувачів з елементами новітніх технологій.

Під час обговорення, окрім представників робочих груп ОПП були присутні здобувачі вищої освіти усіх курсів бакалаврату та магістратури.

Були висвітлені сильні сторони ОПП «Прикладна механіка» – висококваліфікований викладацький склад; сучасне лабораторне обладнання: актуальність навчальних програм до потреб ринку праці та сучасних тенденцій у галузі; співпраця з роботодавцями провідних підприємств машинобудівної галузі тощо. Також обговорили шляхи подальшого удосконалення та виправлення слабких сторін освітніх програм.

Опублікований: 12-02-2024
Читайте також:
М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

6 листопада 2024 року на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся майстер-клас «Особливості технології м’ясних виробів з м’яса равликів», організований за ініціативи завідувача кафедри, професора Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», доцентки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 08 листопада 2024

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

5 листопада на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася відкрита лекція  з навчальної дисципліни «Хімія та фармакогнозія рослин», прочитана доцентом Світланою Бажай-Жежерун для студентів груп ОП-3-7 і ОП-3-7ск. Із урахуванням останніх досягнень науки та технології, лектор у доступній формі охарактеризувала динаміку утворення в рослинах еф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2019

В університеті відбулося зарахування вступників на бюджет за освітнім ступенем «бакалавр» зі скороченим строком навчання

Учора, 11 серпня, в університеті відбулося зарахування вступників на навчання за державним замовленням для фіксованих конкурсних пропозицій на денну та заочну форму навчання за освітнім ступенем «бакалавр» на перший курс зі скороченим строком навчання. До наказів на зарахування, підписаних ректором Олександром Шевченком, внесені 129 вступників на о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулося зарахування вступників на бюджет за освітнім ступенем «бакалавр» зі скороченим строком навчання 12 серпня 2021