Н У Х Т

На шляху удосконалення освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

12 лютого 2024

На шляху удосконалення освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

На розширеному засіданні кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, модерованому завідувачкою кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною, було детально проаналізовано результати локального моніторингу освітньо-професійних програм (ОПП) «Прикладна механіка» для обох освітніх ступенів – «бакалавр» і «магістр». Цей аналіз ґрунтувався на матриці SWOT, яка дозволяє оцінити сильні та слабкі сторони програм, а також можливості та загрози, з якими вони стикаються.

Гаранти ОПП – бакалаврської Сергій Токарчук і магістерської Костянтин Васильківський – представили порівняльні таблиці з візуалізацією результатів SWOT-аналізу для обох ступенів. Таблиці чітко окреслили ключові аспекти програм, які потребують покращення, а також ті, які вже є їх сильними сторонами.

Представник стейкхолдерів, директор ТОВ «ТАС ЕВОТЕК» Денис Пригодій підкреслив важливість практичної підготовки здобувачів освіти, розширення сучасних методів навчання, доопрацювання напрямків підготовки здобувачів з елементами новітніх технологій.

Під час обговорення, окрім представників робочих груп ОПП були присутні здобувачі вищої освіти усіх курсів бакалаврату та магістратури.

Були висвітлені сильні сторони ОПП «Прикладна механіка» – висококваліфікований викладацький склад; сучасне лабораторне обладнання: актуальність навчальних програм до потреб ринку праці та сучасних тенденцій у галузі; співпраця з роботодавцями провідних підприємств машинобудівної галузі тощо. Також обговорили шляхи подальшого удосконалення та виправлення слабких сторін освітніх програм.

Опублікований: 12-02-2024
Читайте також:
Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів у рамках міжнародного співробітництва проведено серію спільних наукових досліджень з метою вивчення функціонально-технологічних властивостей розчинних харчових волокон у морозиві молочному. У складі дослідницької групи працювали: доцентка Жешувського університету (Польща) Магдалена Буніовська, проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів 21 вересня 2021

«Крижане серце»: незвичайна історія на movie club від кафедри іноземних мов професійного спрямування

«Крижане серце» – один із найкращих мультфільмів в історії та знову володар Оскару (2013) був обраний для movie club здобувачами груп ГС-4-4 і ГС-4-4ск та викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлією Ткачук. Перед учасниками клубу постала казкова історія про двох сестер-принцес Ельзу та Анну. Ельза, що має здатність чаклувати х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Крижане серце»: незвичайна історія на movie club від кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 листопада 2023

Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник

Викладачі кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник «Мікробіологічний контроль консервного виробництва». Автори – Л.О.Стоянова, К.Ю.Іващенко, І.П.Персіанова, Л.М.Герасименко. В інституті щорічно підвищують кваліфікацію технологи та мікробіологи консервних підприємств, які від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник 19 лютого 2018

Лабораторне заняття з барної справи для третьокурсників від випускника факультету готельно-ресторанного  та туристичного бізнесу

Виїзне онлайн-заняття з навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства – одному з найкращих барів міста Києва. Професійний бартендер із багаторічним стажем роботи, випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 2011 року Олександр Фомін познайомив здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття з барної справи для третьокурсників від випускника факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 лютого 2021