Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна».
Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері розширення асортименту напоїв, нарощування обсягів виробництва і ринку збуту продукції. Цьому сприяють інновації з раціонального використання зернової сировини і хмелю вітчизняного та іноземного виробництва, застосування різних рас дріжджів, способів підвищення колоїдної і смакової стабільності пива на стадіях його фільтрування і розливу, а також інші заходи, які постійно впроваджуються у виробництво.
Під час проходження стажування викладачі розглянули всі етапи виробництва, поспілкувались із керівництвом і працівниками заводу. Керівником стажування від підприємства був призначений національний менеджер з якості Сергій Кірієнко, який є випускником кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства.
Викладачі також скористалися нагодою провести профорієнтацію й розповіли про наш університет, його структурні підрозділи, освітньо-професійні програми та умови вступу і навчання.
Отриманий досвід викладачі застосують у навчальному процесі і науковій роботі, при викладанні дисциплін, написанні навчально-методичних посібників, наукових статей тощо.