Н У Х Т

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань

10 квітня 2025

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань

91 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» цьогоріч зібрала обдаровану молодь для плідного обговорення актуальних проблем у сфері харчової промисловості та сучасних технологій на англомовному засіданні секції, організованою кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася в.о. завідувача кафедри Юліана Малик. Вона наголосила на актуальності конференції з огляду на невирішені проблеми сучасного світу, які можна подолати тільки об’єднаними зусиллями та потужним інтелектом.

Тематика наукових досліджень, представлених на конференції, показала обізнаність здобувачів Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систем у глобальних викликах, стратегії сталого розвитку та інноваційних методах, що застосовуються на виробництві та в ІТ-індустрії.

Меланія Хандашко (група МЕ-1-4М) чітко окреслила низку заходів, які уможливлять конкурентоспроможність української сільськогосподарської продукції на міжнародному ринку. Ірина Єранова (група МЕ-4-10) проаналізувала проблеми сталого виробництва на прикладі перероблення рослинних білків, яке має на меті покращити їх функціональність і поживну цінність. Виступ Луїзи Хачатрян (група ПЕ-4-2а) переконав присутніх, що сучасні методи продовження терміну зберігання фруктів через використання натуральних біорозкладних компонетів є безпечною альтернативою синтетичним речовинам. Доповідачка наголосила на необхідності подальших досліджень, які дозволять оптимізувати методи широкомасштабного застосування для різних сортів фруктів.

Ретельний аналіз різних аспектів економічної діяльності, здійснений Вікторією Овадюк (група МП-4-8), Тетяною Секретарук (група МП-4-8), Аліною Сагач (група ТП-4-13) та Катериною Герасимчук (група РЗ-4-12), є наслідком глибокого розуміння сучасних тенденцій і викликів, а також відправним пунктом для вироблення стратегічного плану дій. Альбіна Горобець (група МП-4-8) переконливо довела, що тільки завдяки далекоглядній стратегії соціально-відповідальний бізнес досягає своїх цілей. У дохідливій формі студентка факультету автоматизації і комп’ютерних систем Марія Лихошва (група КН-4-4) пояснила, як можна оптимізувати роботу бази даних, щоб забезпечити результативний пошук даних.

Учасники конференції продемонстрували готовність до серйозних наукових пошуків, добре знання англійської мови, а також збагатилися новими ідеями, що мотивуватимуть їх до подальших студій.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня!

На кафедрі готельно-ресторанної справи за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми Віти Цирульнікової було проведено I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» серед здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня бакалавра освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня! 13 травня 2024

Про санітарно-гігієнічну безпеку підприємств гостинності на гостьовій лекції фахівчині-управлінки

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у рамках дисципліни «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний і європейський досвід». Цього разу на запрошення завідувачки кафедри і лекторки дисципліни Лариси Шаран, поділитися сво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про санітарно-гігієнічну безпеку підприємств гостинності на гостьовій лекції фахівчині-управлінки 21 жовтня 2024

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 травня 2019

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують активно використовувати різні форми організації навчального процесу, серед яких участь здобувачів освіти у міжнародних вебінарах і гостьові лекції від досвідчених фахівців-практиків. Так, здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» у межах ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти 17 квітня 2025