Н У Х Т

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань

10 квітня 2025

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань

91 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» цьогоріч зібрала обдаровану молодь для плідного обговорення актуальних проблем у сфері харчової промисловості та сучасних технологій на англомовному засіданні секції, організованою кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася в.о. завідувача кафедри Юліана Малик. Вона наголосила на актуальності конференції з огляду на невирішені проблеми сучасного світу, які можна подолати тільки об’єднаними зусиллями та потужним інтелектом.

Тематика наукових досліджень, представлених на конференції, показала обізнаність здобувачів Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систем у глобальних викликах, стратегії сталого розвитку та інноваційних методах, що застосовуються на виробництві та в ІТ-індустрії.

Меланія Хандашко (група МЕ-1-4М) чітко окреслила низку заходів, які уможливлять конкурентоспроможність української сільськогосподарської продукції на міжнародному ринку. Ірина Єранова (група МЕ-4-10) проаналізувала проблеми сталого виробництва на прикладі перероблення рослинних білків, яке має на меті покращити їх функціональність і поживну цінність. Виступ Луїзи Хачатрян (група ПЕ-4-2а) переконав присутніх, що сучасні методи продовження терміну зберігання фруктів через використання натуральних біорозкладних компонетів є безпечною альтернативою синтетичним речовинам. Доповідачка наголосила на необхідності подальших досліджень, які дозволять оптимізувати методи широкомасштабного застосування для різних сортів фруктів.

Ретельний аналіз різних аспектів економічної діяльності, здійснений Вікторією Овадюк (група МП-4-8), Тетяною Секретарук (група МП-4-8), Аліною Сагач (група ТП-4-13) та Катериною Герасимчук (група РЗ-4-12), є наслідком глибокого розуміння сучасних тенденцій і викликів, а також відправним пунктом для вироблення стратегічного плану дій. Альбіна Горобець (група МП-4-8) переконливо довела, що тільки завдяки далекоглядній стратегії соціально-відповідальний бізнес досягає своїх цілей. У дохідливій формі студентка факультету автоматизації і комп’ютерних систем Марія Лихошва (група КН-4-4) пояснила, як можна оптимізувати роботу бази даних, щоб забезпечити результативний пошук даних.

Учасники конференції продемонстрували готовність до серйозних наукових пошуків, добре знання англійської мови, а також збагатилися новими ідеями, що мотивуватимуть їх до подальших студій.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Успішно реалізувати свої винаходи допоможуть тренінги з інноваційної діяльності

З 28 вересня 2018 року починаються тренінги з трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю, долучитися до яких може кожний охочий. Тренінги розроблені Міністерством освіти і науки та ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» за підтримки Національної академії наук.«Ми не ставимо жодних обмежень щодо того, х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно реалізувати свої винаходи допоможуть тренінги з інноваційної діяльності 08 серпня 2018

Профзустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі слухачами Підготовчого відділення

Асистент кафедри електропостачання і енергоменеджменту Петро Зінькевич поспілкувався онлайн зі слухачами Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ. Викладач познайомив майбутніх вступників із особливостями навчання за освітньо-професійною програмою «Електротехніка та інформаційні технології», насиче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профзустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі слухачами Підготовчого відділення 06 листопада 2023

Майстер-класи для майбутніх вступників…

30 та 31 січня 2018 р. викладачі та студенти спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ провели майстер-класи «Виробництво заварних тістечок» і «Розроблення та випікання тістечок із листкового тіста» для учнів 8-10-х класів КУ Сумської загальноосвітньої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи для майбутніх вступників… 01 лютого 2018

Викладачі діляться своїми методиками викладання

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбувся методичний семінар «Інноваційні методи та технології навчання у контексті викладання дисципліни «Кінематика та динаміка машин». Доповідач – доцент, к.т.н. Володимир Костін професійно окреслив нові підходи у навчанні в умовах війни. Лектор висвітлив основні завдання дисципліни, які полягають у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі діляться своїми методиками викладання 17 лютого 2023