Н У Х Т

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар

27 березня 2018

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі харчової хімії 26 березня 2018 р. відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь про закінчену дисертаційну роботу «Біотехнологія утилізації відходів птахівництва з одержанням біогазу» Сергія Жадана на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Науковим керівником дисертанта є професор кафедри харчової хімії, к.т.н. Анатолій Салюк.

На семінарі, крім викладачів кафедри харчової хімії, були присутні фахівці за профілем дисертації – професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства НУХТ, чл-кор. УАТН Віктор Маринченко, професор кафедри інженерної екології Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Аліна Дичко, заступник директора з наукової роботи ДУ «Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України», завідувач відділу біотехнології поновлюваної сировини та альтернативних палив Сергій Циганков, професор, завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем НУБІП Костянтин Лопатько. Також підтримати колегу прийшли викладачі кафедри екології та збалансованого природокористування – професор, д.б.н. Ігор Якименко, кандидати технічних наук Андрій Котинський, Оксана Ничик і Оксана Салавор, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології – кандидати технічних наук Вікторія Красінько, Юрій Пенчук і Віктор Стабніков.

У своїй доповіді здобувач висвітлив результати досліджень, спрямованих на розроблення технології анаеробного перероблення курячого посліду, що дозволяє зменшити інгібування метаногенезу при високих концентраціях сухих речовин.

Актуальність теми, її практична цінність та шляхи вирішення поставлених завдань обговорювалися присутніми на семінарі фахівцями. Багато слушних зауважень і пропозицій висловили рецензенти дисертаційної роботи Віктор Маринченко, Вікторія Красінько та Юрій Пенчук.

На підставі заслуханої доповіді та висловлених думок і зауважень з боку фахівців щодо представлених результатів, учасники семінару одностайно визнали дисертаційну роботу такою, що відповідає вимогам «Порядку присудження наукових ступенів» і висловили рекомендацію представити її на розгляд у спеціалізованій вченій раді.

Бажаємо Сергію Жадану успішного захисту та подальших наукових звершень!

Опублікований: 27-03-2018
Читайте також:
Знайомство з майбутніми роботодавцями

Професійність. Прозорість. Інноваційність. Так охарактеризували компанію «Склоресурс», яка займається переробленням скла для фасадів та інтер’єрів з 2006 року, здобувачі освіти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. По-перше, вони були вражені сучасним обладнанням і професійністю працівників підприємства. По-друге, масштаба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з майбутніми роботодавцями 04 серпня 2021

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для майбутніх вступників відбувся яскравий майстер-клас із приготування кольорового органічного зефіру. Свою майстерність продемонструвала студентка 3-го курсу спеціальності «Харчові технології» Жанна Коробченко. Вона поділилася власним рецептом приготування солодощів, розказала історію ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників 02 березня 2018

Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки

Нещодавно відбулося гостьове заняття здобувачів магістратури спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» з інженеркою з регуляторної підтримки відділу забезпечення регуляторної відповідності АТ «Фармак» Юлією Лазюкою. Фахівчиня – випускниця кафедри біотехнології і мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки 17 жовтня 2023

Спортивний тріумф студента спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Березень – місяць спортивних перемог для студента 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» нашого університету Євгена Горкуна, міжнародного чемпіона з карате. Євген 9 березня брав участь у Чемпіонаті міста Києва з Фунакоші Шотокан Карате (FSКА), 3 березня – у Чемпіонаті міста Києва з рукопашного бою, 22-24 березня – у Чемпіонаті Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спортивний тріумф студента спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 березня 2019