Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

21 лютого 2018

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально–наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів та побували на провідних підприємствах ПАТ «Київхліб». У Києві розташовані кілька виробничих цехів ПАТ «Київхліб», які виробляють унікальний асортимент хлібобулочних і кондитерських  виробів за традиційними технологіями, що забезпечують високу якість продукції та смакові властивості.

Під час проходження практики студенти ознайомилися з організацією виробництва на підприємствах хлібопекарської промисловості, сировиною та вимогами до її якості, організацією контролю якості сировини та готової продукції, технологічними процесами у виробництві, основним технологічним обладнанням.

Студенти оглянули лінії виробництва популярних серед населення батонів і хліба українського. Фахівці галузі роз’яснили призначення технологічних операцій та їх параметри, принципи роботи основного технологічного обладнання. Особливо зацікавили студентів потоково-механізовані лінії виробництва бубличних виробів, пряників із начинкою, виробів із листкового тіста, заморожених напівфабрикатів, булочки «Малятко» та рогаликів «Студентські з посипкою». Також студенти мали змогу побачити виробництво заварних сортів хліба «преміум-класу», які виготовляють за складною багатофазною технологією.

За підсумками практики студенти написали звіти, у яких висвітлили основні моменти діяльності підприємств. Кожний студент також отримав індивідуальне творче завдання. Перевірили звіти керівники практики від кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцент Анна Грищенко та асистент Ірина Соколовська.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ПАТ «Київхліб» за допомогу в організації практики та надану можливість відвідати підприємства і познайомити студентів із виробництвом, що сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 21-02-2018
Читайте також:
Вивчаючи досвід – навчаємося!

Наукова спільнота вже сьогодні працює над вирішенням питань щодо  підвищення національної безпеки України. Здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ активно долучаються до міжнародних конференцій і лекторіїв, які визначають роль пам’яток культурної спадщини у формуванні національної безпеки. Для України отримання міжна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вивчаючи досвід – навчаємося! 11 листопада 2022

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У День відкритих дверей НУХТ кафедра мехатроніки та пакувальної техніки презентувала інноваційне навчальне обладнання для залучення нових вступників. У навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» завідувач кафедри, професор Анатолій Соколенко разом із доцентом кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною провели майстер-клас «Пневмосоплов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 травня 2019

Немає нічого більш практичного, ніж хороша теорія!

На кафедрі технології цукру і підготовки води приділяють велику увагу адаптації методів викладання до сучасних вимог європейської освіти. Так, 13 травня відбулася гостьова лекція «There is nothing more practical than a good theory!» за участі докторки Агнешки Дзюбинської з Економічного університету м. Катовіце (Польща). Лекція включала такі основн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає нічого більш практичного, ніж хороша теорія! 15 травня 2024

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків

У м. Ірпінь відбулася науково-технічна конференція «Практичні аспекти цукробурякового виробництва. Сезон 2020/21рр.», у межах якої цукровики України обмінювалися досвідом і налагоджували нові партнерські зав’язки. До роботи конференції долучилися понад 100 фахівців, науковців, які працюють у цукровій галузі, керівників і технічних керівників, голо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків 20 травня 2021