Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

21 лютого 2018

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика другокурсників

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася навчально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально–наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів та побували на провідних підприємствах ПАТ «Київхліб». У Києві розташовані кілька виробничих цехів ПАТ «Київхліб», які виробляють унікальний асортимент хлібобулочних і кондитерських  виробів за традиційними технологіями, що забезпечують високу якість продукції та смакові властивості.

Під час проходження практики студенти ознайомилися з організацією виробництва на підприємствах хлібопекарської промисловості, сировиною та вимогами до її якості, організацією контролю якості сировини та готової продукції, технологічними процесами у виробництві, основним технологічним обладнанням.

Студенти оглянули лінії виробництва популярних серед населення батонів і хліба українського. Фахівці галузі роз’яснили призначення технологічних операцій та їх параметри, принципи роботи основного технологічного обладнання. Особливо зацікавили студентів потоково-механізовані лінії виробництва бубличних виробів, пряників із начинкою, виробів із листкового тіста, заморожених напівфабрикатів, булочки «Малятко» та рогаликів «Студентські з посипкою». Також студенти мали змогу побачити виробництво заварних сортів хліба «преміум-класу», які виготовляють за складною багатофазною технологією.

За підсумками практики студенти написали звіти, у яких висвітлили основні моменти діяльності підприємств. Кожний студент також отримав індивідуальне творче завдання. Перевірили звіти керівники практики від кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцент Анна Грищенко та асистент Ірина Соколовська.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ПАТ «Київхліб» за допомогу в організації практики та надану можливість відвідати підприємства і познайомити студентів із виробництвом, що сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 21-02-2018
Читайте також:
Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко. Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA 14 листопада 2023

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса прочитав гостьові лекції на тему «Чипси: секрети хрустких улюбленців» для здобувачів освіти трьох відокремлених структурних підрозділів нашого університету. Лекції прослухали студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Сум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 березня 2025

Кращий студент-спортсмен м. Києва навчається на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ

За підтримки Міністерства освіти і науки України відбувся фінальний етап конкурсу «Кращий студент Києва», етап Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України». Серед найталановитішої і найамбітнішої молоді змогла виділитися студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету Анастасія Петренко. Вона с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращий студент-спортсмен м. Києва навчається на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ 07 березня 2018

Наші студенти – бронзові призери Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

З 23 по 26 квітня на базі НУБІП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. Наш університет на цих змаганнях ерудитів гідно представила команда у складі: Олени Теребило (ХТ-2-05), Вячеслава Длужевського (ХТ-4-06), Ольги Чугай (ХТ-3-06), Євгена Гука (БТ-1-01), Анни Зварич (БТ-2-01). Цьогоріч олімпіада проходила у 3 тури...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти – бронзові призери Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії 27 квітня 2018