На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація».
Оцінювала магістерські роботи екзаменаційна комісія у складі завідувача кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету, д.т.н., професора Світлани Белінської, доцентів кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету, к.т.н. Василя Сидора, Наталії Попової, Оксани Петруші та секретаря, асистента цієї ж кафедри Олега Адаменка.
На розсуд комісії були представлені 22 магістерські роботи, які містять елементи наукової новизни та мають практичну цінність. Наукові роботи були присвячені вирішенню актуальних питань – формування якості та безпечності харчових продуктів та напоїв. Кожний магістрант продемонстрував експериментальні дослідження оцінювання якості зразків розроблюваних продуктів, визначення передбачуваних термінів придатності, а також розроблені рекомендації по впровадженню систем управління якістю та безпечністю у виробництво харчових продуктів.
Слід відзначити високий рівень науково-дослідних робіт магістрантів цього року, які були присвячені розробленню нових методів та методик оцінювання якості харчових продуктів: «Розроблення методики виявлення барвників Е124 та Е129 у харчових продуктах та напоях тонкошаровою хроматографією» Анни Васюри, «Дослідження формування структури і консистенції збагаченої масляної суміші мікроструктурним методом» Наталії Дрозд, «Розроблення методики оцінки забарвлення чаю з використанням сенсорної комп’ютерної колориметрії» Надії Усатюк, «Розроблення методики ідентифікації рослинних жирів у вершковому маслі з використанням комп’ютерної колориметрії» Марини Ганечко, «Формування та оцінювання якості зелених соусів збагаченого складу із застосуванням математико-статистичних методів аналізу» Юліі Любцової. Наукові розробки були високо оцінені екзаменаційною комісією та рекомендовані до впровадження у навчальний процес.
Загалом голова комісії Світлана Белінська відзначила високий рівень теоретичної підготовки магістрантів і їх наукових досліджень. Тому рішенням екзаменаційної комісії всім випускникам був присвоєний освітній ступінь «магістр» зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація».
Викладачі кафедри вітають магістрів – фахівців з якості і безпечності харчової продукції – з успішним завершенням ще одного етапу їхнього життя. Бажаємо наснаги для саморозвитку та реалізації себе в обраній професії!