Н У Х Т

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

24 жовтня 2022

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентка Юлія Фурманова взяли участь у вебінарі-дискусії «Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine – поради від експертів». Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції, 45 хвилин якої тривала інформаційна частина і 45 хвилин було виділено на питання, пропозиції учасників та обговорення заявленої теми.

Організатори заходу повідомили учасникам, що Європейська комісія оголосила нову цільову стипендіальну програму «MSCA4Ukraine» для підтримки українських науковців, які вимушено виїхали з України або які б хотіли тимчасово виїхати. Ця підтримка дасть змогу дослідникам-переселенцям продовжувати роботу в академічних і неакадемічних організаціях у державах-членах ЄС і в асоційованих країнах програми ЄС «Горизонт Європа» (Horizon Europe), зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні. Програма також має на меті сприяння реінтеграції дослідників в Україні, щоб запобігти постійному «відтоку мізків» через еміграцію науковців, якщо будуть забезпечені умови для їхнього безпечного повернення, а також впливати на зміцнення українського університетського та науково-дослідницького сектора, його співпраці та обміну з міжнародною науковою спільнотою.

Спікери звернули увагу науковців на базові умови для подання заявки на участь у програмі, терміни подання, часові та фінансові параметри заявок, структуру заявки, критерії оцінювання та надали практичні поради.

Обговорення представленої тематики включало в себе дискусію щодо пошуку оптимальних шляхів налагодження комунікації з приймаючими організаціями, а також розгляд бар'єрів і труднощів, які виникають в українських науковців на цьому шляху.

Наші викладачі вдячні організаторам заходу за представлену інформацію і роз’яснення технічних деталей щодо участі у програмі.

Опублікований: 24-10-2022
Читайте також:
До вирішення проблем виробничих підприємств та інжинірингових компаній долучаються викладачі університету

У рамках проекту aCampus вийшла біла книга «Інтегрування систем керування підприємством та виробництвом. Сучасний стан та стандарти» за авторством викладачів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександра Пупени, Романа Міркевича, Олега Клименка та Альони Шишак. Ефективна робота виробничого підприємства можлива тільк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До вирішення проблем виробничих підприємств та інжинірингових компаній долучаються викладачі університету 16 січня 2020

XІХ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах»

18 квітня 2023 р. в університеті відбулася XIХ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах», організована науковцями кафедри економіки праці та менеджменту. Під час роботи конференції викладачі, аспіранти та здобувачі освіти обговорили нагальні питання, проблеми та виклики, що стоять перед керівникам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

XІХ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах» 20 квітня 2023

Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

HR-директорка компанії «Pesto Family» Віра Новицька в рамках дисципліни «Ресторанна справа» прочитала гостьову лекцію здобувачам освіти третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Тема лекторію – «Ресторанний бізнес мережі закладів «Pesto café» в умовах сьогодення». Гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про функціонування ресторанного бізнесу в умовах війни від HR-директорки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 травня 2024

Здобувачі-експерти долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання

Указом Президента України запроваджена Загальнонаціональна хвилина мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих захисників і захисниць. 1-го жовтня, у День захисників і захисниць України та День українського козацтва. здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійні програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» академ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-експерти долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання 02 жовтня 2024