Н У Х Т

Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії

15 квітня 2024

Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії

Для магістрантів першого року навчання освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» та студентів четвертого курсу бакалаврату було організовано зустріч із провідною співробітницею швейцарської фармацевтичної компанії «Hoffmann-La Roche», магістранткою нашого університету спеціальності «Хімічні технології та інженерія» Анною Прокопенко.

Фахівчиня розповіла здобувачам освіти про спеціалізацію компанії «Hoffmann-La Roche», чим займається відділ R&D, інженером-біохіміком якого вона є, зокрема зробила особливий акцент на ферментний імуносорбентний аналіз ELISA – імунологічний метод, призначений для визначення наявності певних антигенів шляхом реакції антиген-антитіло.

Лекція «Особливості промислового виробництва, виділення та очищення рекомбінантних білків» розкрила низку цікавих аспектів технологічного процесу, пов'язаного з отриманням білків у промислових масштабах і дослідженням їхніх показників. Анна Прокопенко поділилася досвідом розроблення та оптимізації методів виробництва рекомбінантних білків, що є ключовими компонентами для багатьох фармацевтичних і біотехнологічних продуктів.

Одним із особливих моментів лекції стала демонстрація процесу очищення рекомбінантних білків, де фахівчиня розкривала важливі кроки і техніки, які використовуються для досягнення високої чистоти продукту.

Наприкінці зустрічі Анна поділилася зі студентами досвідом свого стажування закордоном, відповіла на всі їх запитання та дала корисні поради.

Слухачі щиро вдячні організаторам і лекторці за можливість збагатитися міжнародним досвідом.

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії

Не зважаючи на військовий час і майже екстремальні умови навчання, викладачі кафедри харчової хімії продовжують виконувати свій обов’язок на педагогічно-науковому фронті. Зокрема, доцентка Олена Майборода та старша викладачка Христина Чебаненко провели відкриті лекційні заняття. Христина Чебаненко 31 жовтня 2022 року прочитала лекцію «Загальні вла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії 02 листопада 2022

Виїзні практичні заняття в умовах кращих готельних підприємств для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студенти 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» протягом двох днів разом із викладачами кафедри готельно-ресторанної справи, доцентами Оксаною Арпуль, Максимом Полумбриком та асистентом Анастасією Спільчук мали можливість ознайомитись із особливостями сервісу та організацією внутрішньої структури функціонування готелю «VitaPark Бори...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні практичні заняття в умовах кращих готельних підприємств для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 29 березня 2019

На «Люстдорф» познайомилися з майбутньою професією другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Студенти 2-го курсу 6-ї академічної групи Навчально-наукового інституту харчових технологій під час проходження ознайомлювально-виробничої практики разом із керівником практики, доцентом кафедри технології молока і молочних продуктів Наталією Ющенко відвідали одне із найбільш відомих підприємств молокопереробної галузі України – ТОВ «Люстдорф» (м. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «Люстдорф» познайомилися з майбутньою професією другокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 17 лютого 2018

Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії

На базі Золотоніського коледжу ветеринарної медицини БНАУ відбулася І Обласна олімпіада з хімії серед студентів І курсів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Черкаської області. Представники коледжів у чесній та наполегливій боротьбі змагалися за звання кращого хіміка. Студент групи МЕХ17 Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії 24 квітня 2018