Н У Х Т

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

22 листопада 2019

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

20 листопада на платформі Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу відбулося спільне засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при Торгово-промисловій палаті України, громадської ради Мінекоенерго, експертів та аудиторів.

Це була дуже динамічна та цікава дискусія щодо законопроекту «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» і, головне, про плани його реалізації.

У засіданні взяли участь представники Мінекоенерго, Кабміну, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, бізнесу і громадськості, експерти, представники ЗВО, серед яких були доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету Оксана Ничик та Ольга Тогачинська.

Незважаючи на те, що робота над розробленням нормативно-правових актів триває вже декілька років, виникають певні питання відносно подальшого врегулювання системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ) і деяких елементів СТВ.

Отже, очікуємо прийняття законопроекту до кінця грудня, далі через 6 місяців – постанов Кабміну та інших актів права, необхідних для впровадження МЗВ. Окремим питанням постала необхідність прийняття на національному рівні оновлених міжнародних стандартів по системах управління парниковими газами (ПТ) та маркування карбонового сліду, на які має бути відповідне посилання в актах права.

З початку 2021 року має запрацювати система моніторингу (підприємства повинні мати на цей момент уже затверджені плани) і з 2022-го почнеться верифікація звітності по ПГ. На цей момент повинні бути впроваджені і акти права, і стандарти, а також функціонувати акредитовані органи верифікації звітів про викиди ПГ.

Учасники дискусії мали можливість задати запитання представникам органів влади та експертам. Захід був гарним майданчиком для зустрічі з потенційними роботодавцями, думка яких стосовно складових комплексу освітніх програм кафедри є надважливою.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ є кваліфікаційні пробні роботи. Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це підтвердили студенти груп 21-ТХ і 22-ТХ спеціальності «Харчові технології» (Виробництво харчової продукції) під час кваліфікаційного іспиту. Зранку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму 27 липня 2018

Студенти-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2021»

19 жовтня здобувачі освіти групи ЕЛ-2-3 і викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту, доцентка Юлія Куєвда та асистент Петро Зінькевич відвідали ХІХ міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2021» – головну консолідуючу подію для конструктивного діалогу бізнесу і влади, виробничої кооперації промисловців і підприєм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2021» 21 жовтня 2021

Викладачі нашого університету проходять тренінги для експертів з акредитації освітніх програм

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти активно здійснює підготовку потенційних експертів із акредитації освітніх програм. 27-28 листопада 2019 р. участь в очному тренінгу експертів із акредитації освітніх програм на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія» брала завідувач кафедри експертизи харчових продуктів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі нашого університету проходять тренінги для експертів з акредитації освітніх програм 03 грудня 2019

Державний іспит з іноземної мови складають майбутні фахівці з готельного обслуговування

З 30 січня по 3 лютого 2017 р. студенти 4-их курсів спеціальності «Готельне обслуговування» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету складали державний іспит з іноземної мови. Головою державної екзаменаційної комісії була призначена доцент кафедри іноземних мов Львівського національного університету ім...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державний іспит з іноземної мови складають майбутні фахівці з готельного обслуговування 03 лютого 2017