Н У Х Т

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

22 november 2019

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

20 листопада на платформі Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу відбулося спільне засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при Торгово-промисловій палаті України, громадської ради Мінекоенерго, експертів та аудиторів.

Це була дуже динамічна та цікава дискусія щодо законопроекту «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» і, головне, про плани його реалізації.

У засіданні взяли участь представники Мінекоенерго, Кабміну, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, бізнесу і громадськості, експерти, представники ЗВО, серед яких були доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету Оксана Ничик та Ольга Тогачинська.

Незважаючи на те, що робота над розробленням нормативно-правових актів триває вже декілька років, виникають певні питання відносно подальшого врегулювання системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ) і деяких елементів СТВ.

Отже, очікуємо прийняття законопроекту до кінця грудня, далі через 6 місяців – постанов Кабміну та інших актів права, необхідних для впровадження МЗВ. Окремим питанням постала необхідність прийняття на національному рівні оновлених міжнародних стандартів по системах управління парниковими газами (ПТ) та маркування карбонового сліду, на які має бути відповідне посилання в актах права.

З початку 2021 року має запрацювати система моніторингу (підприємства повинні мати на цей момент уже затверджені плани) і з 2022-го почнеться верифікація звітності по ПГ. На цей момент повинні бути впроваджені і акти права, і стандарти, а також функціонувати акредитовані органи верифікації звітів про викиди ПГ.

Учасники дискусії мали можливість задати запитання представникам органів влади та експертам. Захід був гарним майданчиком для зустрічі з потенційними роботодавцями, думка яких стосовно складових комплексу освітніх програм кафедри є надважливою.

Published on: 22-11-2019
Read also:
Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями. Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними доку...

READ YOURSELF

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету 20 october 2021

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені!

Успішно завершилася сертифікатна освітньо-професійна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», співорганізаторами якої є кафедра готельно-ресторанної справи і кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Упродовж 10 тижнів відповідно до програми курсу лекції, практичн...

READ YOURSELF

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені! 11 february 2021

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії. Учасник...

READ YOURSELF

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки» 22 september 2022