Н У Х Т

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи

28 жовтня 2025

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи

Логічний взаємозв’язок навчальних дисциплін – важлива складова дієвості освітнього процесу здобувачів освітнього ступеня «магістр». Тож, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи успішно впроваджують модель синхронізації навчальних дисциплін, яка сприяє комплексному набуттю компетентностей. Вони постійно працюють над удосконаленням синхронізації тем між різними освітніми компонентами, щоб набуття компетентностей за освітньою програмою J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» відбувалося комплексно.

Цей підхід був успішно реалізований під час лабораторного заняття з дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» (викладачка – професорка Тетяна Сильчук) і практичного заняття з дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності» (викладач – доцент В’ячеслав Губеня). Споживчі показники якості модельних зразків інноваційних хлібобулочних виробів, вироблених під час лабораторного заняття, були кількісно оцінені на практичному занятті. Головні дегустатори – самі здобувачі освіти.

Результати проведеного комплексного заняття:

• здобувачі освіти отримали навички процесу дегустації та формування висновків щодо якості кулінарної продукції з мінімальним впливом суб’єктивності оцінок;

• магістранти вчилися обґрунтовано керувати технологічним процесом з метою виправлення виявлених дефектів кінцевої продукції;

• модельні зразки досліджуваних хлібобулочних виробів з відповідною якістю були диференційовані за цільовим кулінарним застосуванням: одні – як самостійна крафтова хлібобулочна продукція; другі – як можлива складова інших кулінарних виробів, наприклад, основа для дієтичних бургерів; інші – не рекомендовані до споживання та потребують подальших науково-практичних досліджень для досягнення відповідних показників якості;

• здобувачі освіти залучені до наукової роботи, яку проводять аспіранти кафедри готельно-ресторанної справи.

Виявлена зацікавленість магістрантів заохочує й викладачів продовжувати упроваджувати таку наукову практику в освітній процес.

Опублікований: 28-10-2025
Читайте також:
Постійний курс на професійне вдосконалення тримають наші викладачі

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у сучасних інтерактивних заняттях, які організують провідні видавництва навчально-методичної літератури. Ідея видавництва National Geographic Learning – bring the world to the classroom and the classroom to life: приносити світ, у якому ми живемо, до аудиторії, а аудиторію – в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійний курс на професійне вдосконалення тримають наші викладачі 27 лютого 2019

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету

26-27 березня 2019 року в університеті працюватиме традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід  відбудеться за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Учасники зібрання дізнаються про підсумки роботи бурякоцукрової галузі України...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету 14 січня 2019

Четвертокурсники розпочали захищати курсові проєкти

Закінчується навчальний семестр, і у наших здобувачів настала гаряча пора захистів курсових проєктів, здавання заліків та іспитів. 14 грудня 2021 року свої курсові захищали здобувачі освіти четвертого курсу Полтавського фахового коледжу НУХТ. У групі 41-Т, здобувачі якої навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники розпочали захищати курсові проєкти 16 грудня 2021

Біоенергетика – майбутнє, що настає сьогодні!

Магістранти спеціальності «Промислова біотехнологія» продовжують здобувати нові знання на навички. Разом із доцентом кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вони відвідали XII Міжнародну спеціалізовану виставку «Енергоефективність. Відновлювана енергетика-2019». Попередньо в межах дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біоенергетика – майбутнє, що настає сьогодні! 12 листопада 2019