Н У Х Т

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи

28 october 2025

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи

Логічний взаємозв’язок навчальних дисциплін – важлива складова дієвості освітнього процесу здобувачів освітнього ступеня «магістр». Тож, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи успішно впроваджують модель синхронізації навчальних дисциплін, яка сприяє комплексному набуттю компетентностей. Вони постійно працюють над удосконаленням синхронізації тем між різними освітніми компонентами, щоб набуття компетентностей за освітньою програмою J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» відбувалося комплексно.

Цей підхід був успішно реалізований під час лабораторного заняття з дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» (викладачка – професорка Тетяна Сильчук) і практичного заняття з дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності» (викладач – доцент В’ячеслав Губеня). Споживчі показники якості модельних зразків інноваційних хлібобулочних виробів, вироблених під час лабораторного заняття, були кількісно оцінені на практичному занятті. Головні дегустатори – самі здобувачі освіти.

Результати проведеного комплексного заняття:

• здобувачі освіти отримали навички процесу дегустації та формування висновків щодо якості кулінарної продукції з мінімальним впливом суб’єктивності оцінок;

• магістранти вчилися обґрунтовано керувати технологічним процесом з метою виправлення виявлених дефектів кінцевої продукції;

• модельні зразки досліджуваних хлібобулочних виробів з відповідною якістю були диференційовані за цільовим кулінарним застосуванням: одні – як самостійна крафтова хлібобулочна продукція; другі – як можлива складова інших кулінарних виробів, наприклад, основа для дієтичних бургерів; інші – не рекомендовані до споживання та потребують подальших науково-практичних досліджень для досягнення відповідних показників якості;

• здобувачі освіти залучені до наукової роботи, яку проводять аспіранти кафедри готельно-ресторанної справи.

Виявлена зацікавленість магістрантів заохочує й викладачів продовжувати упроваджувати таку наукову практику в освітній процес.

Published on: 28-10-2025
Read also:
Наукова школа теплоенергетиків поповнилася ще одним доктором філософії

У разовій спеціалізованій вченій раді відбувся успішний захист дисертаційного дослідження «Розроблення енергоефективних методів переведення котельних установок на спалювання газового вугілля та біомаси» Євгеном Мірошниченком на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика». Науков...

READ YOURSELF

Наукова школа теплоенергетиків поповнилася ще одним доктором філософії 05 june 2024

Тісна співпраця із Корпорацією «Артеріум»

Одним із критеріїв оцінювання якості освітньої програми є залучення професіоналів-практиків до організації та реалізації освітнього процесу. Налагодження тісної співпраці зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками – пріоритет діяльності колективів кафедр університету. Зокрема, кафедра біотехнології і мікробіології упродовж багат...

READ YOURSELF

Тісна співпраця із Корпорацією «Артеріум» 28 september 2021

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

16-17 квітня у міжзоряну подорож вирушив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), адже самі у ці дні відбувся VII Кулінарний конкурс, що мав назву «Автостопом по галактиці. Система планет ГРТБ». Цього року свої кулінарні майстер-класи представляли три команди – «KOSMOтуристики» (1-й курс спеціальності «Туризм»), «Екіпаж Земл...

READ YOURSELF

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 april 2019

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії!

Сьогодні відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням активних стабілізаторів м’ясних систем» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» випускником аспірантури кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, с...

READ YOURSELF

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії! 29 august 2025