Н У Х Т

Міжнародний день Франкофонії

21 березня 2024

Міжнародний день Франкофонії

20 березня увесь франкомовний світ відзначає Міжнародний день Франкофонії.

Франкофонія – це сукупність народів або груп носіїв мови, які використовують частково або повністю французьку мову в повсякденному житті і в комунікації.

20 березня 1970 року була створена Міжнародна організація Франкофонії. Коло її інтересів є досить широким, і окрім питань мовно-культурної проблематики, включає актуальні напрями міжнародного співробітництва: зміцнення миру і безпеки, запобігання виникненню конфліктів; розвиток демократичних інститутів, захист прав людини; забезпечення сталого розвитку в умовах глобалізації; розширення економічного і технічного співробітництва тощо. Але пріоритетна роль у діяльності МОФ відводиться мовно-освітній та просвітницько-культурній політиці.

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування добре розуміють, що, крім навчання іноземній мові, їхнім завданням є також ознайомлення здобувачів вищої освіти з реаліями країни, мову якої вони викладають, тому час від часу проводять зі студентами різноманітні просвітницькі і культурні заходи. Так, студенти І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчають французьку мову як другу іноземну, ознайомилися з історією Міжнародної організації Франкофонії, її завданнями і заходами, які вона проводить. Наприкінці заходу для перевірки засвоєння студентами нових знань їм було запропоновано пройти невеличкий тест.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга ознайомила 10-класників загальноосвітніх середніх шкіл №229 та №74 м. Києва з перевагами навчання в нашому університеті. Саме наш університет пропонує спеціальності на будь-які здібності та вподобання майбутніх вступників. Досит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах 04 квітня 2024

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій

11-13 вересня 2018 у Києві проходить Всеукраїнський тиждень харчових технологій, який включає в себе провідні виставки харчової промисловості України SWEETS Ukraine, BAKERY Ukraine, INPRODMASH, UPAKOVKA. Наш університет – традиційний учасник цієї ключової події галузі, що збирає фахівців всіх областей харчової і переробної промисловості для обміну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій 12 вересня 2018

Мови у нашому житті – на черговому засіданні Speaking Club

23 лютого відбулося чергове засідання Speaking Club, проведене старшою викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Катериною Рудницькою. Тема обговорення – «Мови у нашому житті». Зокрема, говорили про важливість володіння іноземними мовами та їх вивчення, перший досвід спілкування іноземною мовою та які мови здобувачі хотіли б опанув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мови у нашому житті – на черговому засіданні Speaking Club 24 лютого 2023

МОН планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники на бюджетне навчання

Міністерство освіти наступного року планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання. Зокрема, кількість бюджетних заяв буде скорочена з 7-ми до 5-ти, але не буде обмеження за спеціальностями, розшириться практика проведення ЗНО в магістратуру та очікується перехід від широких конкурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники на бюджетне навчання 07 серпня 2019