Н У Х Т

Міжнародний день Франкофонії

21 березня 2024

Міжнародний день Франкофонії

20 березня увесь франкомовний світ відзначає Міжнародний день Франкофонії.

Франкофонія – це сукупність народів або груп носіїв мови, які використовують частково або повністю французьку мову в повсякденному житті і в комунікації.

20 березня 1970 року була створена Міжнародна організація Франкофонії. Коло її інтересів є досить широким, і окрім питань мовно-культурної проблематики, включає актуальні напрями міжнародного співробітництва: зміцнення миру і безпеки, запобігання виникненню конфліктів; розвиток демократичних інститутів, захист прав людини; забезпечення сталого розвитку в умовах глобалізації; розширення економічного і технічного співробітництва тощо. Але пріоритетна роль у діяльності МОФ відводиться мовно-освітній та просвітницько-культурній політиці.

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування добре розуміють, що, крім навчання іноземній мові, їхнім завданням є також ознайомлення здобувачів вищої освіти з реаліями країни, мову якої вони викладають, тому час від часу проводять зі студентами різноманітні просвітницькі і культурні заходи. Так, студенти І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчають французьку мову як другу іноземну, ознайомилися з історією Міжнародної організації Франкофонії, її завданнями і заходами, які вона проводить. Наприкінці заходу для перевірки засвоєння студентами нових знань їм було запропоновано пройти невеличкий тест.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа

Відкритий доступ до інформації є надзвичайно важливою ініціативою у науковому світі. Він не лише сприяє підвищенню інформованості громадськості про новітні наукові відкриття, але й прискорює науковий прогрес, адже дослідники можуть легше взаємодіяти між собою. Важливу роль у поширенні знань відіграє Вікіпедія – вільна енциклопедія, створена спільно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа 19 липня 2023

Немає меж викладацькій досконалості: відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Технології харчових концентартів» для здобувачів вищої освіти третього року навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми 181 «Харчові технології». Те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж викладацькій досконалості: відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 грудня 2023

Про якість хлібобулочних виробів в умовах воєнного часу на гостьовій лекції від випускника

Для здобувачів груп ТХ-3-3 і ТХ-3-4 освітнього ступеня «бакалавр» третього року навчання відбулася гостьова лекція, яку прочитав інженер-технолог з інновацій відділу розроблення нових видів продукції ПрАТ «Концерн Хлібпром» Захар Борковський. Лекція відбулася в рамках вивчення дисципліни «Технологічний контроль борошняних, кондитерських та харчокон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про якість хлібобулочних виробів в умовах воєнного часу на гостьовій лекції від випускника 15 жовтня 2024

Під час виїзного заняття студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідали заклад мережі «Pesto Cafe»

27 березня студенти групи ХЧ-3-1 у рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства» відвідали ресторан мережі «Pesto Cafe». Супроводжували студентів викладачі кафедри, доцент Олена Павлюченко та старший викладач Людмила Дейниченко. Директор закладу Ірина Ярмольська продемонструвала майбутнім працівникам сфери ресторанного господарства тор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Під час виїзного заняття студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідали заклад мережі «Pesto Cafe» 28 березня 2019