Н У Х Т

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 травня 2025

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова прочитала відкриту лекцію на тему «Міжнародні стандарти, що встановлюють вимоги до систем управління безпечністю органічних харчових продуктів» для магістрантів 1 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

У харчовій промисловості всіх країн все більшого значення набуває розроблення і використання таких систем менеджменту, які могли б, з одного боку, показати свою здатність керувати ризиками в сфері харчової безпеки, а, з іншого боку, могли б забезпечити виконання вимог споживачів і регламентів з безпеки харчових продуктів.

Лекторка зосередила увагу на вимогах міжнародного стандарту ISO 22000, який визначає вимоги для системи управління безпечністю харчових продуктів. Стандарт ґрунтується на дотриманні вимог до виробництва, ретельному аналізі виробничих та інших процесів з метою виявлення можливих небезпек харчової продукції, і встановлення конкретних дій для запобігання, усунення або зниження цих небезпек до прийнятного рівня. Стандарт призначений для проведення сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів організацій, що беруть участь у харчовому ланцюгу, переробляють або виготовляють продукцію з малим і з великим терміном зберігання; харчові інгредієнти; продукцію тваринництва; упаковку для харчових продуктів; обладнання; миючі засоби.

Також у розрізі питань, які розглядалися на лекції, було вивчення схем сертифікації, що здійснюються на відповідність вимогам міжнародних стандартів, визнаних Глобальною ініціативою з харчової безпеки (Global Food Safety Initiative (GFSI)).

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якої приєдналися заступниця завідувача та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила схеми, таблиці та рисунки. Викладений матеріал стане здобувачам у пригоді не лише під час виконання магістерської кваліфікаційної роботи, а й у професійній діяльності.

Опублікований: 13-05-2025
Читайте також:
Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя

На кафедрі інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2018 року. Цього року кафедрою укладений один договір на виконання НДР за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 30 тис. грн. Підготовлена колективна монографія «Multiple Adaptive System of Identification» (автори – професо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя 03 липня 2018

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти 27 магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання, а також 9 бакалаврських робіт студентів-заочників спеціалізації (напряму підготовки) «Управління персоналом та економіка праці». Теми дипломів обрані з урахуванням рекомендацій компаній-партнерів кафедри, містять практичні р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії 28 лютого 2019

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи

27 січня 2022 року відбулася панельна сесія UNICA-Eutopia щодо питань дослідницької етики, в якій взяли участь викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Ірина Корецька, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистентка Ганна Березова та кафедри готельно-ресторанної спр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи 28 січня 2022

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». Магістерські роботи були присвячені дуже актуальному питанню харчової науки і технології – управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів. Магістри-заочники показали високий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» 23 лютого 2017