Н У Х Т

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 травня 2025

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова прочитала відкриту лекцію на тему «Міжнародні стандарти, що встановлюють вимоги до систем управління безпечністю органічних харчових продуктів» для магістрантів 1 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

У харчовій промисловості всіх країн все більшого значення набуває розроблення і використання таких систем менеджменту, які могли б, з одного боку, показати свою здатність керувати ризиками в сфері харчової безпеки, а, з іншого боку, могли б забезпечити виконання вимог споживачів і регламентів з безпеки харчових продуктів.

Лекторка зосередила увагу на вимогах міжнародного стандарту ISO 22000, який визначає вимоги для системи управління безпечністю харчових продуктів. Стандарт ґрунтується на дотриманні вимог до виробництва, ретельному аналізі виробничих та інших процесів з метою виявлення можливих небезпек харчової продукції, і встановлення конкретних дій для запобігання, усунення або зниження цих небезпек до прийнятного рівня. Стандарт призначений для проведення сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів організацій, що беруть участь у харчовому ланцюгу, переробляють або виготовляють продукцію з малим і з великим терміном зберігання; харчові інгредієнти; продукцію тваринництва; упаковку для харчових продуктів; обладнання; миючі засоби.

Також у розрізі питань, які розглядалися на лекції, було вивчення схем сертифікації, що здійснюються на відповідність вимогам міжнародних стандартів, визнаних Глобальною ініціативою з харчової безпеки (Global Food Safety Initiative (GFSI)).

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якої приєдналися заступниця завідувача та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила схеми, таблиці та рисунки. Викладений матеріал стане здобувачам у пригоді не лише під час виконання магістерської кваліфікаційної роботи, а й у професійній діяльності.

Опублікований: 13-05-2025
Читайте також:
НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів

Наш університет орієнтований на підготовку висококласних фахівців-лідерів для різних галузей економіки, тому у пошуку вмотивованої талановитої молоді ми активно співпрацюємо із закладами загальної середньої освіти. Коло наших партнерів серед вітчизняних шкіл, гімназій, ліцеїв постійно розширюється, і нині ми радо вітали в університеті педагогічний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів 28 серпня 2024

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології», організований кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки ректорату і працівників цеху № 7 ПАТ «Київхліб» і ТОВ «Сузір’я солодощів». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» 04 квітня 2018

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес

Магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко представила свою бізнес-ідею яку планує розвивати, успішно подолала етап відбору і стала учасницею проєкту «Початок» від Дія. Бізнес. Освітньо-грантову програму «Початок» мережа центрів підтримки підприємців Дія....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес 08 грудня 2023

Розпочали роботу відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів нашого університету

Шановні вступники! Нагадуємо, що розпочали роботу відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів нашого університету. Працюють телефонні лінії та електронні адреси для консультацій з питань вступу у 2020 році. Відбіркові комісії працюють: - з понеділка по п’ятницю – з 9:00 до 17:00 (без обідньої перерви);- 16, 22, 31 серпня та 6 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочали роботу відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів нашого університету 05 серпня 2020