Н У Х Т

Міжнародне екобіотехнологічне стажування під час навчання

01 грудня 2023

Міжнародне екобіотехнологічне стажування під час навчання

Біотехнологія відіграє ключову роль у забезпеченні екологічної стійкості шляхом очищення стічних вод за допомогою мікроорганізмів, які є по суті біологічними фільтрами, що видаляють забруднювачі. Цей процес дозволяє зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, а отримані після очищення біодобрива стають важливим ресурсом для збереження ґрунтів і підтримання родючості без застосування хімічних речовин. Розвиток цих технологій відкриває перспективи створення більш сталого та екологічно чистого середовища.

Студенти-біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології отримують ґрунтовну підготовку і практичні навички для виконання завдань у сфері екологічної біотехнології. Вони отримують знання про використання мікроорганізмів у процесах очищення середовища, освоюють методи вирощування та маніпулювання мікробними спільнотами для створення екологічно безпечних продуктів. Ця підготовка дозволяє студентам зрозуміти та застосовувати сучасні підходи до вирішення проблем екології за допомогою біотехнологій, що робить їх готовими до практичної роботи в цій важливій галузі, у тому числі й у міжнародних компаніях.

Магістрантка першого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Олена Доценко, яка здобуває вищу освіту за освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», вдало поєднує навчання зі стажуванням у фірмі TransForm af 1994 APS, яка є приватною данською консалтинговою компанією з багаторічним досвідом у сфері екологічної інженерії. TransForm af 1994 APS спеціалізується на проєктуванні, контролі, будівництві та використанні стійких та екологічно чистих рішень для управління відходами й стічними водами. Одним із ключових досягнень компанії є данська система Rootzone Technology (DRT), створена для очищення муніципальних стічних вод і мулу. Однією з найважливіших рис фірми є постійна інноваційна діяльність, спрямована на розроблення нових рішень і технологій для управління відходами та екологічними питаннями. Компанія активно співпрацює з клієнтами у всьому світі та розробляє і впроваджує системи для різних галузей, включаючи автомийки, нафтову промисловість, муніципальний сектор та багато інших. Для Олени цей досвід є надзвичайно важливим, оскільки він вимагає глибокого занурення у складність екологічних аспектів, що, безумовно, цікаво, але водночас і непросто.

Протягом стажування Олена Доценко співпрацювала з командою над проєктами в Уганді, спрямованими на створення біодобрив із відходів. Ці біодобрива використовуються для підвищення врожайності в сільському господарстві та мають численні переваги. Вони допомагають боротися з хворобами та шкідниками, зменшують використання пестицидів, сприяють економічній ефективності сільського господарства і сприяють збереженню природних ресурсів.

Разом із іншими членами команди Олена була включена у обговорення нового проєкту, який передбачав впровадження системи біологічного очищення стічних вод Transform для муніципалітету Крістіанія, що розташований майже у центрі Копенгагена. Ця система використовує водно-болотні рослини та природні мікроорганізми, пов'язані з корінням цих рослин, для ефективного видалення забруднюючих речовин зі стічних вод.

Також, у рамках проєкту «Відбудова Миколаївської області під шефством Данії», Олена мала можливість виступити як посередник для комунікації з українським бізнесом. Наша магістрантка працювала над перекладами інформаційних бюлетенів і вела переговори з українськими установами.

«Це був дуже захопливий досвід, і я пишаюся тим, що мала можливість бути частиною команди компанії TransForm af 1994 APS Denmark», – поділилася враженнями Олена.

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Пристосуватися до нової реальності сьогодення допомагають наші психологи

Незважаючи на всі прогнози аналітиків, ніхто не знає, коли і як закінчиться війна. Фактично всі ми опинилися в новій, абсолютно нестабільній реальності. І нам потрібно якось навчитися в ній жити і функціонувати, навчатися та працювати, допомагати та підтримувати своїх рідних та близьких, не забувати про дружбу. Практична психологиня Вінницького фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пристосуватися до нової реальності сьогодення допомагають наші психологи 27 липня 2022

Міжнародні стажування наших викладачів тривають!

Військова агресія росії не стає на заваді викладачам нашого навчально-наукового комплексу продовжувати підвищення своєї кваліфікації. Ось і заступниця директора Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ з навчальної роботи Ірина Тарасюк з 12 лютого по 20 березня 2022 року пройшла міжнародне стажування «Фандрейзинг та осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стажування наших викладачів тривають! 01 квітня 2022

Популяризуємо Добру їжу

Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ взяли участь у трьох локаціях фестивалю «Доброї їжі»: у Книзі Рекордів України; у популяризації рослинної їжі, яка ґрунтується на гармонії з природою та у дискусії круглого столу «Освіта і наука – Бізнес – Держава – Єдина Пл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Популяризуємо Добру їжу 17 серпня 2023

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти

У Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося відкрите заняття «Інформаційна безпека особистості» з дисципліни «Технології захисту інформації». Заняття проводилося в форматі круглого столу, під час якого студенти обговорили ризики та загрози, які існують в мережі Інтернет, дослідили надійність паролів, перевірили свій ци...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти 11 лютого 2020