Н У Х Т

Межигірські ліцеїсти на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

03 травня 2024

Межигірські ліцеїсти на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедру експертизи харчових продуктів у супроводі вчительки хімії Ірини Якименко завітали восьмикласники Ліцею № 19 «Межигірський» м. Києва. Викладачки кафедри, професорка, академік УАН Оксана Шульга і доцентка Анастасія Чорна познайомили ліцеїстів із перевагами навчання в нашому університеті і провели майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктівта якості проведення технологічних процесів при виготовленні карамелі.

Школярі прийшли підготовленими і мали при собі зразки меду, в якому визначили масову частку вологи. Також вони навчилися відрізняти кукурудзяний і картопляний крохмаль за допомогою мікроскопа та власноруч визначили, чи було фальсифіковане борошно крейдою. Враховуючи, що нині практичному аспекту хімії в школі не приділяється достатньої уваги, ліцеїстам цікаво було спостерігати за зміною кольору фенолфталеїну залежно від рН середовища, а також побачити, як відбувається титрування.

Гостини в НУХТ не бувають без пригощання, тож ліцеїсти продегустували виготовлену при них льодяникову карамель і високо оцінили її смакові властивості.

Кафедра експертизи харчових продуктів очікує в гості й інші класи Ліцею № 19. Будемо раді бачити серед наших здобувачів випускників «Межигірського» ліцею.

Опублікований: 03-05-2024
Читайте також:
Наш магістрант-біотехнолог серед стипендіатів конкурсу Завтра.UA 2023-2024!

Магістрант першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Ростислав Коваль, який навчається за освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»), став переможцем щорічного конкурсу стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Цього навчального р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш магістрант-біотехнолог серед стипендіатів конкурсу Завтра.UA 2023-2024! 17 червня 2024

Вибіркова дисципліна з гостьовим лектором

У рамках вивчення вибіркової дисципліни «Технологія пакування та зберігання упакованої продукції» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибіркова дисципліна з гостьовим лектором 21 жовтня 2024

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти

Кілька років поспіль після завершення подання заяв вступниками до бакалаврату на основі повної загальної середньої освіти, портал Освіта.UA визначає 100 вишів України, найбільш популярних серед цієї категорії вступників. Цей своєрідний рейтинг укладається за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що розміщує рейтингові списки вступників, п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти 02 серпня 2024

Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники

23 жовтня в рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: теоретичні і практичні аспекти» здобувачі першого курсу групи ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали сучасну крафтову пивоварню «BeerMaster», що знаходиться у ТРЦ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники 24 жовтня 2024