На кафедру експертизи харчових продуктів у супроводі вчительки хімії Ірини Якименко завітали восьмикласники Ліцею № 19 «Межигірський» м. Києва. Викладачки кафедри, професорка, академік УАН Оксана Шульга і доцентка Анастасія Чорна познайомили ліцеїстів із перевагами навчання в нашому університеті і провели майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктівта якості проведення технологічних процесів при виготовленні карамелі.
Школярі прийшли підготовленими і мали при собі зразки меду, в якому визначили масову частку вологи. Також вони навчилися відрізняти кукурудзяний і картопляний крохмаль за допомогою мікроскопа та власноруч визначили, чи було фальсифіковане борошно крейдою. Враховуючи, що нині практичному аспекту хімії в школі не приділяється достатньої уваги, ліцеїстам цікаво було спостерігати за зміною кольору фенолфталеїну залежно від рН середовища, а також побачити, як відбувається титрування.
Гостини в НУХТ не бувають без пригощання, тож ліцеїсти продегустували виготовлену при них льодяникову карамель і високо оцінили її смакові властивості.
Кафедра експертизи харчових продуктів очікує в гості й інші класи Ліцею № 19. Будемо раді бачити серед наших здобувачів випускників «Межигірського» ліцею.