Н У Х Т

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни

11 червня 2020

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни

У нинішніх умовах опанування навчального матеріалу є справжнім викликом для кожного зі здобувачів. Карантин змінив підхід до навчання, довелося пристосовуватися до всього в режимі онлайн та шукати в усьому тільки позитивні сторони. У магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології не виникло з цим ніяких проблем, адже на допомогу завжди готові прийти їх викладачі.

Зокрема, лекторка дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» Оксана Скроцька проводила для  студентів-магістрів онлайн-консультації у Zoom по всіх незрозумілих моментах, пояснювала все, як кажуть, «на пальцях». Крім того, під час всього навчального процесу вони активно спілкуються у Вайбері, де лекторка також підтримує зв’язок і завжди відповідає на всі питання, вирішує організаційні моменти та найголовніше – стимулює здобувачів до навчання.

Дисципліну вивчали, готуючи цікаві завдання. Зокрема, розробляли схеми, які ілюстрували генетичну трансформацію про- та еукаріот, методи фенотипової селекції, гібридизації нуклеїнових кислот in situ, функціональної комплементації, радіоімуноаналізу білків in situ, етапи виділення РНК, еукаріотичної та плазмідної ДНК, методи секвенування ДНК та ампліфікації нуклеїнових кислот. Такий підхід до виконання завдань дав можливість більш детально поринути у світ молекулярної біотехнології, розвинути свою уяву, краще заглибитись у тонкощі теми, що вивчалась та запам’ятати її, а також розвинути навички роботи з комп’ютером. Також опанувати дисципліну допоміг сайт дистанційної освіти, де лекторка дисципліни розмістила увесь необхідний навчальний матеріал у вигляді презентацій, конспекту лекцій і допоміжної літератури в електронному вигляді. А перевіряли отримані знання за допомогою тестів на сайті з кожної вивченої теми та одразу отримували заслужені бали. Так одразу можна оцінити наскільки вдалось опанувати новий матеріал і зробити висновки.

Магістри зізнаються, що не зважаючи на те, що за період карантину мали сильне бажання вивчати всі дисципліни у рідному університеті, вони не здавалися та наполегливо йшли на зустріч знанням.

Опублікований: 11-06-2020
Читайте також:
Магістранти вражають рівнем кваліфікації

14 лютого 2023 року на кафедрі технології консервування відбулося найскладніше засідання екзаменаційної комісії (ЕК) в умовах військового стану із захисту магістерських робіт здобувачів освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти вражають рівнем кваліфікації 16 лютого 2023

Свято індустрії краси

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко презентувала освітні програми кафедри з підготовки фахівців для косметичної галузі «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» на XX спеціаліз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято індустрії краси 19 вересня 2025

Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком

12 листопада на кафедрі обліку і аудиту відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Первинні документи: здається просто, на практиці – ні», яку прочитала для здобувачів освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування» НУХТ і Волинського фахового коледжу нашого університету старша консультантка податкової практики компанії «Forvis Mazars» Карина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком 12 листопада 2024

Практичний досвід використання інструментів Lean

17 листопада 2022 року відбулася зустріч здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми, що нині проводиться в університеті, з керівницею технології та виробництва підприємства Polven Foods OÜ (Estonia) Ксенією Науменко. Загальний інтерес і зацікавленість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід використання інструментів Lean 21 листопада 2022